Lucićev pokušaj mita / Grmoja: 'Ako pokušavaju podmićivati novinare, što tek rade u institucijama koje kontroliraju?!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja osvrnuo se na slučaj HDZ-ovca Franje Lucića, koji je pokušao podmititi novinara Dragu Hedla

27.7.2017.
18:19
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Ako pokušavaju podmićivati novinare, što tek rade u institucijama koje kontroliraju?!", objavio je Grmoja na vlastitoj Facebook stranici. Jasan je to, dakle, stav Grmoje prema stranci s kojom je Most u dva navrata sudjelovao u vlasti.

Njegov stranački kolega Miroslav Šimić dotični je slučaj nazvao "velikim skandalom i nedopustivim ponašanjem koje zaslužuje svaku osudu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Franjo Lucić, do prije koji sat predsjednik HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji, pokušao je podmititi novinara TelegramaDragu Hedla, koji je namjeravao objaviti tekst o sumnjivom poslovanju i stečaju njegove tvrtke.

Nakon izbijanja afere, Lucić je podnio ostavku na sve funkcije u HDZ-u. "Bez obzira na neutemeljenost optužbi, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju, kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno, dokazati na mjerodavnom mjestu", poručio je Lucić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegram je objavio zvučni zapis telefonskog razgovora Lucića i Hedla, tijekom kojeg HDZ-ovac u zamjenu za neobjavljivanje informacija nudi novinaru trostruko više novca od onoga što će dobiti od redakcije za dotični članak. "Ako ti dobiješ tisuću, ja ću ti dati tri tisuće", rekao je Lucić.

U telefonskom razgovoru za RTL Lucić je potvrdio da je razgovarao s Hedlom, da nije bio upozoren da ga se snima te je ponovio da se ne sjeća dijela razgovora, ali je ustvrdio da ga nije pokušao podmititi ni u jednom trenutku jer je slučaj star osam godina i o njemu se već pisalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo