GRBIN PREDAO KANDIDATURU ZA PREDSJEDNIKA SDP-A: / 'Iz poraza moramo izvući poruke i stvoriti bolju stranku'

Image
Foto: Pixsell

Upitan o bivšem šefu SDP-a Davoru Bernardiću, koji se nakon teškog izbornog poraza zabavlja u Gardalandu, i kakva je to poruka članstvu,

21.8.2020.
12:21
Pixsell
VOYO logo

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin potvrdio je u petak da je predao kandidaturu za tu dužnost uz gotovo 1400 potpisa potpore SDP-ovih članova s pravom glasa i najavio da slijedi kampanja za unutarstranačke izbore i izgradnja novog i boljeg SDP-a.

SDP je na parlamentarnim izborima doživio velik poraz, ali iz njega moramo izvući pouke i shvatiti što smo pogrešno radili da to ispravimo, poručio je Grbin u izjavi novinarima ispred sjedišta stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz moramo iskoristiti kao odskočnu dasku za stvaranje bolje stranke, koja će pomoći u kreiranju bolje Hrvatske, ustvrdio je.

Upitan o drugim kandidatima, Grbin je rekao da je Mirela Ahmetović odlična načelnica Omišlja, a Željko Kolar odličan krapinsko-zagorski župan te ih vidi kao ozbiljne političare i SDP-ovce koji će nakon unutarstranačkih izbora biti dio njegova tima s kojima će graditi novi i bolji SDP. No, više kandidata ne znači da će biti drugog kruga, smatra Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da postoji problem sa stranačkim članarinama i članstvom. Članarine su dio problema jer od 33.000 članova samo njih 6000 redovito ili relativno redovito plaća članarinu, kazao je Grbin ocijenivši kako je to rezultat razočaranja djelovanjem SDP-a, ali i toga što tri godine članstvu nije dostavljeno izvješće o uplatama i dugu stranke.

Izborni proces nema legitimitet bez većine članstva

Apelirao sam na Predsjedništvu, što je i urodilo plodom, pa se broj redovitih uplatitelja članarine povećao na oko 12.000 i nadam se da će ih biti više, rekao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je kako izborni proces nema legitimitet ako u njemu ne mogu sudjelovati svi ili barem pretežiti dio članstva SDP-a, jer nema smisla da odluku donosi šestina članstva.

Govoreći o malverzacijama u stranci, napomenuo je kako je više od 50 posto članova plaćalo članarinu od jedne kune jer su navodno bili nezaposleni, a poslije se ispostavilo da su bili zaposleni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ćemo morati ispraviti, potrebna je revizija evidencije članstva da spriječimo malverzacije, jer odakle nam inače pravo da ukazujemo na malverzacije u društvu. Prvo ćemo počistiti svoj prag, a onda i Hrvatsku", istaknuo je Grbin.

Upitan o bivšem šefu SDP-a Davoru Bernardiću, koji se nakon teškog izbornog poraza zabavlja u Gardalandu, i kakva je to poruka članstvu, Grbin je odgovorio kako tome što je rečeno nema što dodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo