'NEMAM JA ŠTO TU PUNO REĆI...' / Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ostao bez vozačke dozvole: 'Vozio sam brže, prekršio sam zakon i kažnjen sam'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

'Išao sam na sastanak na koji sam kasnio. Puno obaveza na puno strana tako da sam vozio malo brže radi čega me je zaustavila policija. Mislim kako je ograničenje bilo 50 km/h a da sam ja vozio 90 km/h', kazao je Penava

2.11.2022.
18:01
Kristina Stedul Fabac/Pixsell
VOYO logo

Gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi policija je oduzela vozačku dozvolu. Iako se PU Vukovarsko – srijemska nije oglasila o tome, Penava je informaciju potvrdio za Večernji list.
"Išao sam na sastanak na koji sam kasnio. Puno obaveza na puno strana tako da sam vozio malo brže radi čega me je zaustavila policija. Mislim kako je ograničenje bilo 50 km/h a da sam ja vozio 90 km/h. Nemam ja tu što puno reći jer zakoni moraju važiti za sve. Vozio sam brže, prekršio sam zakon i kažnjen sam. Sve uredno", rekao je Penava.

Žalio se na oduzimanje vozačke na tri mjeseca pa mu skratili na dva

Dodaje kako mu je izrečena novčana kazna i oduzeta vozačka dozvola na tri mjeseca ali i da se žalio na tu odluku tako da je na kraju bez vozačke dozvole ostao na dva mjeseca. Taj rok istječe sredinom ovoga mjeseca kada će Penava ponovno moći sjesti za upravljač vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako su policajci i sudac bili korektni i da nema nikakvih prigovora na postupanje. Govoreći o vremenu bez vozačke dozvole kaže je bio primoran usporiti tempo ali i da se snalazio kako je znao i umio. Prema njegovim riječima proteklo vrijeme je na ulicama Vukovara bio puno više obilazeći ih pješice, a u Zagrebu se kretao javnim prijevozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo