Gradonačelnik se pobunio protiv prometne policije

4.6.2012.
8:16
VOYO logo

Naime, pulski gradonačelnik Boris Miletić sazvao je u nedjelju izvanrednu konferenciju za novinare zbog nedavne akcije prometne policije u kojoj su kažnjavali vlasnike vozila, prije svega za nepropisno parkiranje, na rubnim dijelovima grada.

Iako je Grad bio upoznat s ovom akcijom policije, Miletić je kazao da nitko nije očekivao da će policija lijepiti kazne na automobile primjerice na Verudi Porat, na Kaštanjeru, Stoji i sličnim lokacijama izvan užeg centra grada, prenosi Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je krajnje neprimjereno'

"Ovo je krajnje neprimjereno i to bi trebalo zaustaviti! Dobio sam brojne pritužbe građana, bilo mailom, direktno i indirektno, koje se odnose na kažnjavanje građana izvan užeg centra grada. U toj akciji Grad Pula nije sudjelovao. Znamo da je prošli tjedan policija imala svoju akciju, međutim ne pamtim kada se dogodilo da je policija kažnjavala vozače za nepropisno parkiranje u rubnim dijelovima grada", rekao je Miletić.

"Smatram da ovakve akcije nemaju smisla i apeliram prema policiji da preispita postupanje prometne policije i razmotri kazne koje je izdala, te građane da iskoriste svoje pravo na prigovore. Nadam se da će policija iskoristiti mogućnost da kazne koje je izdala preoblikuje u mjere upozorenja", poručio je Miletić dodavši da nema ništa protiv uspostavljanja reda u prometu, ali da kažnjavanje vozača u niskofrekventnim pulskim prometnicama ispred njihovih obiteljskih kuća nije učinkovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam ništa protiv toga da se uspostavlja red u samom centru grada, i smatram da bi trebalo stvoriti više reda, iako bi i tu trebala postojati veća fleksibilnost policije kada je primjerice u pitanju zaustavljanje vozača ujutro ispred vrtića u centru grada kada roditelji ostavljaju djecu. Naravno da se nitko neće žaliti kada se kazni nekoga tko je zbog nepropisnog parkiranja zaustavio i onemogućio promet ili kada se netko parkirao na mjesto koje je rezervirano za invalidne osobe", kazao je pulski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo