GRADONAČELNIK KOJI JE OBJAVIO RAT UHLJEBIMA BEZ DIPLOMA: / 'Vrlo smo iznenađeni odgovorom Ministarstva uprave'

Image
Foto: PIXSELL/Thinkstock
2.11.2017.
10:22
PIXSELL/Thinkstock
VOYO logo

Grad Bjelovar je prema naputku Ministarstva uprave ovog ljeta proveo provjeru diploma i svjedodžbi za zaposlenike gradske uprave, ali i svih ustanova i poduzeća koja se financiraju iz gradskog proračuna. U gradskoj upravi otkrivena su dva zaposlenika s krivotvorenim dokumentima – jedan je krivotvorio svjedodžbu, a drugi diplomu pravnog fakulteta. Obojica su dobila otkaz po sili zakona jer nisu imali stručnu spremu koja se tražila za zanimanja na koja su se prijavili i dobili posao. Kasnije je utvrđeno i da su diplome krivotvorila petorica zaposlenika Javne vatrogasne postrojbe, no oni su zadržali posao jer i dalje ispunjavaju sve uvjete za svoja radna mjesta.

ČELNIK PRVOG HRVATSKOG ‘TAX FREE’ GRADA ZA NET.HR: Kako smo odlučili ukinuti poreze i komunalnu naknadu i što je tome prethodilo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svu dokumentaciju Grad Bjelovar je proslijedio Državnom odvjetništvu, a od Ministarstva uprave zatražili su mišljenje o mogućnosti da sudskim putem zatraže razliku u visini plaće koja im je isplaćivana temeljem krivotvorenih dokumenata.

Ministarstvo uprave međutim smatra da nema osnove za podizanje tužbi. "Prije prestanka službe, službenik je ostvarivao pravo na plaću temeljem rješenja o rasporedu kojim je utvrđeno, između ostaloga, radno mjesto na koje je raspoređen te podaci o plaći. Sukladno navedenom, mišljenja smo da nema pravne osnove za primjeru pravila o stjecanju bez osnove, odnosno za povrat sredstava koja su službeniku isplaćena za plaću," stoji u odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
HRVATSKI GRAD UKINUO POREZE I KOMUNALNU NAKNADU: /

Prvi domaći 'tax free' grad postao je raj za poduzetnike

Image
HRVATSKI GRAD UKINUO POREZE I KOMUNALNU NAKNADU: /

Prvi domaći 'tax free' grad postao je raj za poduzetnike

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak najavljuje da će zatražiti dodatne konzultacije.

"Mi smo učinili i više od onoga što nas je tražilo Ministarstvo uprave pa smo osim službenika i namještenika zaposlenih u gradskoj upravi, provjerili i zaposlenike svih ustanova i poduzeća koja se financiraju iz gradskog proračuna. U gradskoj upravi pronašli smo dvoje zaposlenika, a u Javnoj vatrogasnoj postrojbi njih petero. Imamo indicije da će ih biti i više. Smatramo da bi bilo u najmanju ruku pošteno da vrate razliku u novcu, stoga smo vrlo iznenađeni mišljenjem Ministarstva," izjavio je jutros gradonačelnik za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S jedne strane imamo to mišljenje, a druge strane bjelovarska javnost opravdano je uznemirena i traži odgovornost. Ne možemo se pomiriti s takvim stavom Ministarstva i dodatno ćemo se konzultirati jer ne želimo odustati od toga da novac vratimo u gradsku blagajnu", rekao je Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo