Zašto je parking skup / Gradonačelnik Dubrovnika o gorućem problemu s Croatia Airlinesom: 'Jeftinije je otići u London nego u Zagreb'

Image
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, izjavio je kako ne prolaze zajednički jezik s Croatia Airlinesom te da je grad odsječen od zemlje

28.7.2017.
10:33
Grgo Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Gostujući u emisiji Novi Dan na N1 gradonačelnik jednog od najelitinijih hrvatskih turističkih gradova, koji je ove godine 13 dana ranije zabilježio dvomilijunto noćenje, osvrnuo se na dubrovačke aktualnosti.

Franković je istaknuo da je Dubrovnik odsječen od ostatka zemlje, iz niza razloga. "Mi smo grad koji je osječen od matice zemlje, u tijeku turističke sezone zbog gužve na cestama je nemoguća komunikacija do Splita, a gorući problem je Croatia Airlines jer ne pronalazimo zajednički jezik, cijene dižu u nebo. Ispada da je jeftinije otići u London nego u Zagreb. O tome smo nedavno razgovarali i s premijerom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O temi skupog parkinga, koji u nultoj zoni pokraj povijesne jezgre stoji 75 kuna, gradonačelnik izjavljuje da je riječ o ekskluzivnom mjestu, a limit je 30 parkiranih mjesta.

Franković ističe i da Dubrovnik mora biti ekskluzivna destinacija i grad dostupan svima. K tome, grad je i filmska destinacija, što potvrđuje snimanje Igre prijestolja, Robin Hooda i drugih poznatih naslova na dubrovačkom području, donosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo