teški uvjeti / Gradonačelnica Siska: 'Ni uz velike napore ne možemo organizirati nastavu'; Fuchs: 'Odgoda samo u nekim školama'

Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Mnogi učitelji su zatražili plaćeni dopust od 18. siječnja tako da je teško ili nemoguće organizirati nastavu

14.1.2021.
13:33
Edina Zuko/PIXSELL
VOYO logo

Grad Sisak izvjestio je Ministarstvo obrazovanja da nastava ne može početi kako je planirano, 18. siječnja. 

"Iako je Grad Sisak napravio velike napore da omogući početak nastave 18.siječnja 2021. za prve do četvrte razrede, kao i u ostatku Hrvatske, zbog odluke Vlade RH da učiteljima osigura 10 dana plaćenog dopusta nastava se neće moći organizirati. Naime, mnogi učitelji su zatražili plaćeni dopust od 18. siječnja tako da je teško ili nemoguće organizirati nastavu", objavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Sisačko-moslavačke županije oštećene su brojne škole i kuće zbog čega također ni online nastavu neće biti moguće organizirati još bar dva tjedna. 

Fuchs: Odgoda nastave samo u nekim školama

Nakon sjednice Vlade, ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekoa je da, što se Sisačko-moslavačke županije tiče, odgoda nastave ide u nekim školama, a bez online nastave će sigurno biti dva tjedna. Broj škola koji ide u odgodu nije definiran, zasad ih je osam. Nadoknade će biti kasnije. 1921 učenik ne boravi više na Baniji, rekao je Fuchs. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo