PROBLEMI, PROBLEMI / Gradonačelnica Siska kažnjena s 10 tisuća kuna! Odbila je predati dokumente USKOK-u za istragu

Image
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell

Dodala je kako je izvjesno da je USKOK izvide pokrenuo temeljem 'lažne prijave Kluba vijećnika HDZ-a'

7.7.2021.
11:21
Nikola Ćutuk/Pixsell
VOYO logo

Županijski sud u Zagrebu kaznio je sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček jer nije željela USKOK-u dati podatke koje ju je tražio kako bi istražio sumnje u kriminal u njezinom gradu. Zbog toga joj je izrečena novčana kazna od 10 tisuća kuna.

Ako i dalje bude odbijala dati podatke, moguće da joj bude određen i zatvor, javlja Telegram. Kada joj je došao zahtjev USKOK-a gradonačelnica je željela znati koga se istražuje te zbog kojeg kaznenog djela. Kaže kako bez te informacije nije htjela dati tražene podatke. Grad Sisak nije dostavio tražene dokument, pa je gradonačelnici, kao njegovoj čelnoj osobi, izrečena kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SISAČKA OPORBA OPTUŽUJE GRADONAČELNICU: /

'Ikić Baniček troši gradski novac za svoju promociju'

Image
SISAČKA OPORBA OPTUŽUJE GRADONAČELNICU: /

'Ikić Baniček troši gradski novac za svoju promociju'

'Kakva vlast, takvo pravosuđe'

''Pretpostavljam da je u pitanju nalog HDZ pravosuđa da im dostavim audio zapis sjednica Gradskog vijeća i zapisnike kolegija gradonačelnika. S obzirom da su se pozvali na članak Zakona o kaznenom postupku 206. g, stavak 2., koji obvezuje banke i državna tijela na dostavu dokumenata, a nikako jedinice lokalne samouprave, i s obzirom da su transkripti sjednica javno objavljeni, a da kolegij gradonačelnika ne postoji, pa tako niti zapisnici s nečega što se naziva kolegij, niti sam mogla, niti htjela ispuniti zahtjev HDZ pravosuđa'', komentirala je gradonačelnica.

''Nalogodavci i izvršitelji na kavi su dogovorili da me kazne. Kakva vlast, takvo pravosuđe, takva država. Njihov sud ne poštujem i neću poštovati nikada'', dodala je Ikić Baniček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lažna prijava Kluba vijećnika HDZ-a

Pritom navodeći sastanak na kavi HDZ-ovog Branka Bačića koji je prije više godine snimljen u gradu u društvu sudaca Ivana Turudića, Miroslava Šeparovića i Vinka Mioča.

Dodala je kako je izvjesno da je USKOK izvide pokrenuo temeljem "lažne prijave Kluba vijećnika HDZ-a", koji su to javno najavili na konferenciji za medije. Među prijavama koje je gradska oporba podnijela protiv sisačke gradonačelnice ističe se ona zbog afere ''Kopa beach'' i afera dizanja kredita od 50 milijuna kuna od HBOR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim kreditom iz srpnja 2015. grad Sisak je, prema prijavi, zadužen do 2032. godine. HBOR ga je odobrio za infrastrukturne projekte u gradu Sisku, koji, kako se navodi u prijavi, nisu precizirani. Oporba je gradonačelnici zamjerila što je Sisak zadužila i za tako dugo razdoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo