Korona test / Građani se žale na lošu organizaciju lokacija za testiranje: 'Dva sata čekanja, ovo je parodija'

Zaposlenici daju sve od sebe, ali na prostornu limitiranost, kažu, ne mogu utjecati

6.9.2020.
18:40
VOYO logo

Primorsko-goranska županija jedna je od tri u cijeloj Hrvatskoj, ali i jedina na obali koja nije u crvenoj zoni. Ipak, Kvarner je "žut", a veći dio novooboljelih koronu je donio s godišnjeg. 

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u Rijeci djelatnici na dan naprave stotine testova, a zašto se pojedini građani koji odlaze na testiranja žale na lošu organizaciju i predugo čekanje? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme curi, a red se sporo pomiče. Ljudi u zgradi Zavoda čekaju plaćanje testiranja na COVID. Nervoza raste.

U Zavod ne smiju ući pacijenti kako bi se naručili na testiranje, ali smiju ući oni koji će testiranje platiti pa ga obaviti pred zgradom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je malo nervoza, ali ide nekako, jedino je gospodin prije mene malo odužio, odužilo se. Inače čekam ovdje za testove za nalaze napravit da bi mogao putovati na posao. Pola sata sam ovdje, 30 minuta, samo za plaćanje, sad ne znam koliko se čeka vani", rekao je Niko Peršić iz Rijeke.

Vani čeka Klaudio, treba mu test jer putuje na rad u inozemstvo, ali dok je 45 minuta čekao red za plaćanje, u šatoru za uzimanje briseva počela je jednosatna pauza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Velika Britanije ulaže u brze testove na covid-19, u Češkoj čak 650 novozaraženih

Image

Velika Britanije ulaže u brze testove na covid-19, u Češkoj čak 650 novozaraženih

"Jako sporo ide, pogotovo kad dođu stranci unutra, žena na šalteru ne zna engleski, jako slabo priča, totalna pomutnja unutra", poručio je Klaudio Diminić iz Rijeke.

Ali vani je ekipa, bez obzira na odijela i vrućinu, munjevito brza. Bris uzimaju za 20 sekundi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi budemo dva do tri sata u odijelima, radimo u nekoliko turnusa, prvo radimo od 8 do 11 onda imamo pauzu, onda od 12 do 2, onda od 3 do 4, 4 i pol ovisi koliko imamo pacijenata", rekao je Darko Budimir, sanitarni inženjer.

Pacijente stresira prilaz Zavodu. Jednim trakom stiže se na kraj slijepe ulice odnosno parkirališta gdje se uzima bris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva sata čekanja, ovo je parodija, uopće ne znam zašto se ovo zove drive in, morate parkirat auto, tražit parking, ući unutra, vratit se ovdje, sve skupa izgubit dva sata, ne znam otkud taj naziv drive in", izjavio je Dimnić.

Zaposlenici daju sve od sebe, a na prostornu limitiranost, kažu, ne mogu utjecati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupno testiramo oko 600 osoba na dan", izjavila je Danijela Lakošeljac iz epidemiološkog odjela NZJZ-a Primorsko-goranske županije.

Većina nalaza u Primorsko- goranskoj županiji je negativna, ali ipak je iz zelene pala u žutu zonu jer je u dva tjedna broj novooboljelih skočio na 39. Nacionalni prosjek je 90,  u Splitsko-dalmatinskoj županiji 300. Brojke pozivaju na oprez i maksimalnu odgovornost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo