Iz kategorije vjerovali ili ne / Grad naslijedio ogroman dug pokojnog sugrađanina, a onda je preminula i njegova majka - jamac za kredit

Sljedeća priča mogla bi se uvrstiti u kategoriju "Vjerovali ili ne"

28.11.2018.
20:09
VOYO logo

Grad Koprivnica od pokojnika je naslijedio kredit, odnosno dug od ukupno oko 80 tisuća kuna jer se pokojnikova obitelj odrekla nasljedstva, a time i obveza. Da stvar bude bizarnija Grad je formalno naslijedio i pokojnikove automobile i traktor, ali njih nikada nisu vidjeli. Grad je tako naslijedio kreditni dug, minus na tekućem računu i nepostojeća vozila. 

Proizlazi to iz nepravomoćne presude Općinskog suda u Koprivnici koji je naložio Gradu Koprivnici da banci uplati oko 80.000 kuna, uvećano za zakonsku zateznu kamatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Automobili su proizvedeni prije 20 - 30 godina, a traktor je proizveden prije 60 godina. Za njega čak ni pokojnikovi zakoniti nasljednici nisu znali gdje je završio", rekao nam je Mijo Horvat izUpravnog odjela Grada Koprivnice.

Sve je završilo na sudu

Dakle, od pokojnika nisu naslijedili ništa osim duga za kojeg je njegova obitelj znala pa se odrekla nasljedstva. Sve je završilo na sudu jer zbog toga Grad nije želio platiti kredit pokojnika - pa ih je banka tužila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Koprivnici tvrdnje Grada da od pokojnika nisu naslijedili ništa nisu relevantne. Za njih je nedvojbeno da je Grad odgovaran za dug pokojnika. No umrla je i pokojnikova majka, jamac za kredit, a Gradu je pripalo i njezino nasljedstvo - kuća čija se vrijednost procjenjuje na 370.000 kuna.

Susjedi iznenađeni

I priča se dodatno zakomplicirala, ali u korist Grada. "Sva sreća je u tome što taj sudužnik u vlasništvu ima kuću koju smo također mi naslijedili pa ćemo s tim podmiriti dugove i obveze", objašnjavaju u Gradu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I susjedi pokojnika su iznenađeni raspletom. "To je sramota, da Gradu ostavi dug. Tako je najlakše. Ima bivšu suprugu, unuke i dvije kćeri", rekla je susjeda Blaženka Vučković.

"Znam da su ti vlasnici umrli, a to samo nešto čujemo da djeca nisu htjeli prihvatiti", kazala je druga susjeda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad će se u ovom slučaju pokušati nagoditi s bankom i nadaju se da će uspjeti prodati kuću i time podmiriti dugove.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo