PREPOLOVLJEN PRIREZ / Grad Bjelovar usvojio najveći proračun u povijesti! 'Šaljemo snažnu poruku svim investitorima'

Image
Foto: Damir Špehar/Pixsell

Na sjednici Gradskoga vijeća izglasani su i usklađeni novi koeficijenti za službenike

19.12.2019.
17:12
Damir Špehar/Pixsell
VOYO logo

Na sjednici gradskog Vijeća Bjelovara usvojen je najveći proračun u povijesti grada. Proračun od čak 306 milijuna kuna sadržava vrijedne projekte, među kojima je velik broj onih sufinanciranih iz europskih fondova.

No, ono što je izazvalo veliko zanimanje, ne samo vijećnika već i svih građana, zasigurno je dodatno smanjenje prireza. Tom odlukom u samo nekoliko mjeseci prirez u Bjelovaru je prepolovljen, umjesto dosadašnjih 12 posto, prirez će ubuduće biti šest posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najveći proračun u povijesti Bjelovara. Pun je europskih projekata jer smo u samo dvije godine povukli više od 140 milijuna kuna vrijednih EU projekata, najviše u predškolskom odgoju i obrazovanju. Dokaz da je proračun realan i ostvariv dovoljno govori činjenica da smo, uza sve već navedeno, smanjenjem broja djelatnika u Gradskoj upravi za više od 10 posto, zatim zahvaljujući digitalizaciji i optimizaciji radnih procesa, nakon 18 godina uspjeli i prepoloviti prirez s 12 posto na šest posto. Želimo poslati snažnu poruku svim potencijalnim investitorima da je Grad Bjelovar prijatelj poduzetništva i investicija i da njihova kuna vrijedi više u Bjelovaru nego u nekom drugom gradu. Plan je stoga do kraja mandata u potpunosti ukinuti prirez i vjerujem da ćemo zbog dobre i racionalne fiskalne politike u tome i uspjeti", ističe bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Tom prilikom na sjednici Gradskoga vijeća izglasani su i usklađeni novi koeficijenti za službenike. Gradonačelnik Hrebak ponovio je kako svi djelatnici ne rade isto, da u Bjelovaru neće biti ''uravnilovke'' te da zaposlenici koji rade više, trebaju biti više i plaćeni, a Bjelovar će imati malu, brzu i učinkovitu gradsku administraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Hrebak osvrnuo se i na nedavne prozivke vezane uz nedopustivi incident jednoga vijećnika koji je odjeknuo u medijima. Vijećnik je, kaže, dao ostavku te je provedena hitna procedura putem koje je izabran novi vijećnik, a prozivke predstavnika gradskog i županijskog SDP-a smatra panikom u njihovim redovima.

Podsjeća kako je riječ o aktualnoj velikoj aferi gradskoga SDP-a u pokušaju zataškavanja sumnjivih radnji i potencijalnogkriminala na Bjelovarskom sajmu na kojem štite svog čovjeka, o čemu su izvještavali i nacionalni mediji. Isto tako, navodi Hrebak, SDP želi prikriti i nedavno političko zapošljavanje predsjednice Gradskog odbora SDP-a Vanje Posavac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te ono o čemu bruje gradski kuloari, a vezano je uz zapošljavanje predsjednika Županijskog ogranka SDP-a Tihomira Jaića u jednoj županijskoj instituciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postavlja se pitanje jesu li SDP-ovci sve ovo izborili političkim ucjenama prema županu Bajsu, je li ovo "NORMALNA" i "ANTIKORUPCIJSKA" Hrvatska u koju se zaklinju Milanović i Bernardić ili ih sve samo žulja činjenica da je Bjelovar NAJTRANSPARENTNIJI grad u Hrvatskoj lišen svega što rade lideri bjelovarskog SDP-a?", pita se Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo