GRABAR-KITAROVIĆ: Vučić nije pozvan u Dubrovnik jer Srbija nije članica Inicijative triju mora

Image
Foto: PIXSELL, Grgo Jelavić
25.8.2016.
20:52
PIXSELL, Grgo Jelavić
VOYO logo

Na pitanje novinara je li se čula sa srbijanskim premijerom Vučićem, o čijem se dolasku na Dubrovnik forum nagađalo, a i on sam je tome pridonio svojim izjavama, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da se nije čula, ali da će s njim razgovarati kada bude imala prigodu.

Premijer Vučić nije pozvan jer Srbija nije članica 12 zemalja članica Europske unije na području Jadran-Baltik-Crno more (BABS), rekla je predsjednica na konferenciji za novinare kojom je završila predsjednička razina dvodnevnog Dubrovnik foruma, a sutra se nastavlja rad na razini resornih ministarstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativa će se širiti

Dodala je da "vidi perspektivu" za sudjelovanje i drugih zemalja na idućim projektima kada će se Inicijativa triju mora povezati s prostorom južno i istočno od BABS-a.

Također je rekla da je svjesna da je predizborno vrijeme razdoblje pojačane retorike i pozdravila je inicijativu hrvatskih branitelja da se smire napetosti sa Srbijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesecima napeti odnosi Hrvatske i Srbije zadnjih su se dana zaoštrili nakon optužbi Srbije da Hrvatska rehabilitira ustaštvo i odgovora hrvatske diplomacije da će Srbiji uvesti protumjere zbog progona hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo