KOLINDA SILNO RAZOČARANA POVJERENSTVOM ZA AGROKOR: /

'Očekivala sam više odgovora, a manje politiziranja'

Image
Foto: Pixsell

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je da je razočarana radom Povjerenstva za Agrokor jer je očekivala da će ono dati više odgovora.

21.11.2017.
18:40
Pixsell
VOYO logo

"Očekivala sam da će biti ozbiljniji, da će biti manje politiziranja i držim da rad jednog takvog povjerenstva, ako će se nastaviti, mora biti usmjeren prije svega na usmjeravanje istine o Agrokoru, a ne na politiziranje, na prebacivanje krivnje i slično. Dakle svi želimo znati što se događalo i svi želimo da u konačnici, oni koji su odgovorni za to i odgovaraju", zaključila je na kraju Predsjednica.

Dodala je kako vjeruje da će Povjerenstvo prestati s radom, sukladno zakonu, sad kad je optužnica protiv Ivice Todorića i ostalih u aferi Agrokor i pravomoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica jest da podizanjem ove pravomoćne optužnice, po zakonu prestaje rad Povjerenstva. Upozoravala sam na to da se zakon može i promijeniti i na samom je Saboru da donese odluke u tom smislu", izjavila je Grabar-Kitarović za Dnevnik.hr.

Predsjednica, međutim, naglašava kako je uvijek podržavala rad svih državnih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što želim istaknuti i što sam isticala od samog početka jest da podržavam rad svih državnih institucija da se rasvijetli stanje u Agrokoru - kako i zašto smo se našli u situaciji u kojoj se danas nalazimo, da se utvrdi odgovornost, krivnja", rekla je.

Grabar-Kitarović smatra kako bi se iz svega toga morala izvući i lekcija, s ciljem da se takve stvari više ne ponavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo