reagirala na svastiku / Grabar-Kitarović o kukastom križu: 'Huliganima treba stati na kraj'

Image
Foto: Facebook

'Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu', oglasila se hrvatska predsjednica

13.6.2015.
11:29
Facebook
VOYO logo

Nakon što se šef HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo na jučerašnju utakmicu i scenu s kukastim križem nasred Poljuda, oglasila se i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Ovime je nanesena nemjerljiva šteta ugledu naših građana i naše domovine u svijetu, te tome i takvima treba konačno stati na kraj Grabar-Kitarović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu. Hrvatska ima najbolje i najvjernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski nogomet, nego i hrvatsku državu.

Ovime je nanesena nemjerljiva šteta ugledu naših građana i naše domovine u svijetu, te tome i takvima treba konačno stati na kraj. Tražim ‎žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja‎", stoji u priopćenju poslanom iz njenog Ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su prije kvalifikacijske nogometne utakmice između Hrvatske i Italije na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog križa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo