'neobično ponašanje srbije' / Grabar-Kitarović: 'Nemamo saznanja da je uhićena osoba povezana s bilo kojom od hrvatskih službi'

Predsjednica poručuje kako je ovakvo ponašanje Srbije u najmanju ruku neobično te da se nada da će se nakon kampanje riješiti neke stvari

3.9.2016.
16:40
VOYO logo

Muškarca uhićenog zbog špijunaže u Srbiji, tužiteljstvo u Beogradu će ispitati sutra. 

Neslužbeno, to je 57-ogodišnji Čedo Čolović, porijeklom iz Drniša. Ima dvojno srpsko i hrvatsko državljanstvo. Premijer Tihomir Orešković, nakon razgovora s ravnateljm SOA-e, u priopćenju tvrdi da uhićeni nije hrvatski špijun. Zna se da je bio major JNA koji se borio protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
balkanski špijun /

Susjed o navodnom agentu Čedi za RTL: 'Čudi me kako netko tako smotan može biti špijun'

Image
balkanski špijun /

Susjed o navodnom agentu Čedi za RTL: 'Čudi me kako netko tako smotan može biti špijun'

S područja Drniša navodno je pobjegao nakon Oluje i već 20 godina živi u Ugrinovcima kod Beograda. 

Niti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nema nikakavih saznanja da je uhićenik bio povezan s bilo kojom službom te kaže da je ovo ponašanje Srbije neobično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo nikakvih saznanja da je osoba koja je uhićena povezana s bilo kojom od hrvatskih službi. Mogu samo reći da je ovo vrlo neobično ponašanje Srbije. Treba sniziti tenzije jer, ukoliko bi bila riječ o nekome tko je povezan s našim obavještajnim sustavom, onda se to prije svega iskomunicira preko diplomatskih i relevantnih službi. Ovo objavljivanje je u najmanju ruku vrlo neobično i nadam se da ćemo nakon završetka naše kampanje i izbora u Hrvatskoj sjesti za stol i raspraviti o tim nekim aspektima jer doista moramo živjeti jedni uz druge", rekla je Grabar-Kitarović i dodala kako treba u konačnici podvući crtu i riješiti pitanja koja su preostala iz Domovinskog rata i agresije na Hrvatsku.

"I pitanja nestalih, i pitanja optužnica, da ljudi mogu mirno živjeti i da nastavimo graditi budućnost", zaključila je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je u petak da je srbijanska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) uhitila muškarca osumnjičenog za špijunažu, državljanina Srbije i Hrvatske, a beogradski mediji spekuliraju da je riječ o Srbinu, bivšem pripadniku Jugoslavenske vojske, koji je radio za hrvatske obavještajne službe. U priopćenju Tužiteljstva potvrđeno je da uhićeni ima državljanstvo Republike Srbije i Republike Hrvatske i da je do 1990. živio i radio u Hrvatskoj, a zatim mu je prebivalište bilo u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo