POHVALA KOJA TO NIJE / Grabar-Kitarović: 'Kad si u inozemstvu, normalno je da hvališ vladu'

Image
Foto: AP Images

Grabar-Kitarović je u četvrtak u Beču izjavila kako je optimist jer zemlja polako izlazi iz recesije te kako očekuje da hrvatska vlada nastavi s reformama, što su hrvatski mediji komentirali kao neočekivano pohvalnu izjavu o vladi

19.6.2015.
19:43
AP Images
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u petak u Bratislavi da, kada se Hrvatska zastupa u inozemstvu, onda o njoj treba govoriti pozitivno, komentirajući mišljenja medija da je govoreći optimistično o hrvatskom rastu pohvalila vladu Zorana Milanovića.

Grabar-Kitarović je u četvrtak u Beču izjavila kako je optimist jer zemlja polako izlazi iz recesije te kako očekuje da hrvatska vlada nastavi s reformama, što su hrvatski mediji komentirali kao neočekivano pohvalnu izjavu o vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad zemlju zastupate u inozemstvu, morate govoriti pozitivno“, rekla je hrvatskim novinarima u Bratislavi Grabar-Kitarović na rubu sigurnosnog foruma GLOBSEC.

"Treba govoriti o problemima, treba ukazati na probleme, ali vlastitu zemlju uvijek treba zastupati i braniti, bez obzira na naše stranačke ili bilo koje druge razlike. A ja ću hrvatskoj vladi uvijek reći što iskreno mislim i poticati je na daljnje reforme i iznositi one kritike za koje mislim da su nužne, kako bi zemlja krenula u pravome smjeru. Ali kad smo vani, moramo biti složni“, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je kako unatoč predizbornoj godini očekuje nastavak reforma.

"Ne mogu govoriti točno o stopi rasta, ali pozitivno je što se nazire izlazak iz recesije i nadam se da ova predizborna godina neće biti izgubljena nego da će vlada nastaviti sa snažnim reformama koje bi osnažile gospodarstvo i koje moraju podignuti stupanj predvidivosti u Hrvatskoj - znači stabilizacija poreznog sustava, ali i našeg zakonodavstva i prestanak s praksom mijenjanja poreznih zakona preko noći“, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo