nada se razgovoru / Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Macronu na izbornoj pobjedi

Image
Foto: AP Images

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je na pobjedi izabranom predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu i pozvala ga u službeni posjet Hrvatskoj

8.5.2017.
11:00
AP Images
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je na pobjedi izabranom predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu i pozvala ga u službeni posjet Hrvatskoj, navodi se u priopćenju objavljenom u ponedjeljak iz njezina ureda. 

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je novome francuskom kolegi na pobjedi čestitala u ime hrvatskih građana i osobno ime te je uvjerena da će Macron uspješno raditi za svekoliki napredak Francuske i svih njenih građana.

"Nadam se i vjerujem kako će se u vremenu koje je pred nama nastaviti uspješno razvijati prijateljski hrvatsko-francuski odnosi u svim područjima i na dobrobit naših građana, posebice u okrilju Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza", navodi predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vidi Francusku "kao stožernu članicu europske i transatlantske zajednice država i naroda, čvrsto utemeljene na dijeljenim vrijednostima, koja ima nezaobilazno mjesto u iznalaženju zajedničkih odgovora na rastuće globalne izazove", stoji u čestitci.

Grabar-Kitarović izražava nadu da će se otvoriti prigoda za razgovor o ključnim pitanjima euroatlantske i svjetske agende i poziva Macrona u posjet Hrvatskoj "što bi bio prvi službeni posjet jednog predsjednika Francuske Republike Republici Hrvatskoj.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo