Spasiteljica Kumrovca / Gospođa Yu se zaljubila u Zagorje: Kineska poduzetnica nam je otkrila što sve planira raditi u Hrvatskoj

U Krapinsko-zagorskoj županiji primili su je raširenih ruku i priskočili u pomoć

25.9.2019.
10:00
VOYO logo

Gospođa Yu je ponovno u Zagorju. Spasiteljica Titove škole otkrila je da bi u Kumrovcu već idućeg proljeća mogao biti otvoren hotel, ali i da u Krapinskim Toplicama planira otvoriti prvi hrvatski Centar tradicionalne kineske medicine.

Od ruševina do zvijezda! Sudbina je to Kumrovca, otkad ju je u svoje ruke uzela ona - Jiang Yu - tajanstvena kineska poduzetnica koja se zaljubila u Zagorje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derutnu će Titovu političku školu pretvoriti u moderni hotel. 

"Za političku školu imam nekoliko ključnih riječi. Kultura, umjetnost, zdravlje i tehonologija. Nadamo se uvesti i 5G mrežu kao i multimedijalni sadržaj", kazala nam je Yu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođu iz Pekinga uz Kumrovec, oduševilo je hrvatsko bijelo vino. Ali zasad o preseljenju ne razmišlja. 

Prvi dio renoviranja političke škole, nada se, završit će već krajem lipnja iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadržat ćemo originalni izgled škole, ali ćemo je renovirati. Bit će tu hotel s četiri zvijezdice kao i muzej. Jedan dio ćemo svakako morati i dograditi", priča o svojim planovima za Kumrovec.

Kineski liječnici učit će hrvatske

A 25 kilometara dalje, u Krapinskim toplicama ovih je dana kupila hotel kojega će krenuti renovirati, a već u studenom stižu liječnici iz Kine. Planira otvoriti prvi centar za kinesku tradicionalnu medicinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povijest naše medicine stara je 5000 godina i ponosni smo na nju. Kada se osjećate loše možemo vas izliječiti vrlo brzo uz pomoć naših metoda. Naša medicina ne zahtijeva operacije, a liječenje je učinkovito", kazala je Yu.

Image

Kineska investitorica Yu kupila Titovu političku školu: U što će se pretvoriti propalo zdanje?

Image

Kineska investitorica Yu kupila Titovu političku školu: U što će se pretvoriti propalo zdanje?

A pacijente će liječiti kineski liječnici, ali i hrvatski. Trebat će i medicinskih sestara i tehničara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dovest ćemo najbolje kineske liječnike, a oni će učiti i domaće liječnike. Za početak, će biti četiri kineska liječnika i jedan domaći. Kada nauče o tradicionalnoj kineskoj medicini, ostat će jedan glavni kineski liječnik i četiri lokalna liječnika", objašnjava ova samozatajna poduzetnica.

Uz postojeći, planira izgraditi još jedan novi hotel i dom za starije i nemoćne. Za projekte je pripremila 20 milijuna eura, a svjesna je da će potrošiti puno više. Zato su je u Krapinsko-zagorskoj županiji primili raširenih ruku i priskočili u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš čovjek zadužen za izdavanje građevinskih dozvola od početka sudjeluje u fazama izrade dokumentacije kako bi mogli izdati građevinsku dozvolu u najkraćem mogućem roku, odnosno deveti dan", rekao je , krapinsko-zagorski župan

A čovjek koji je gospođu Yu doveo u Hrvatsku je , predsjednik Kinesko-jugoistoče poslovne asocijacije. S Kinezima je počeo surađivati prije 10 godina na raznim konferencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na konferencijama smo imali priliku prikazati neki film o Hrvatskoj, a imali smo ih dosta ili neki promotivni materijal. To je bila prilika da nešto kažemo o Hrvatskoj. Sama gospođa Yu je došla u tijeku tih naših prezentacija", kazao je Rendulić.

Danas zbog gospođe Yu u Kumrovcu rastu cijene zemljišta i nekretnina. Zagorci sada čekaju da projekti krenu pa da se otvore i nova radna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo najmanje dvjestotinjak ljudi da bi se zaposlilo u svim ovim projektima od kineskog investitora", rekao je , načelnik Općine Kumrovec.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo