POLITIČKE TURBULENCIJE / Gordan Maras u RTL Direktu o mogućem puču u SDP-u: 'Napravit ću sve da stranka postane bolja'

Image

"Moja ambicija na čelnoj poziciji u zagrebačkom SDP-u je vrlo jasna. Želim se na sljedećim lokalnim izborima kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika"

19.6.2018.
22:57
VOYO logo

Nesumnjivo je da Davor Bernardić nema podršku u vlastitoj stranci. To pokazuju i rezultati nedjeljnih izbora za predsjednika zagrebačkog SDP-a na kojima je njegov kandidat Denis Hrestak izgubio od Gordana Marasa.

Odnos snaga na spomenutim izborima bio je 843:752 za Marasa, a uglavnom ih je dobio kritizirajući klijentelizam u SDP-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je u RTL Direktu gostovao Gordan Maras.

Evo sada ste na funkciji koju su obnašali i Milan Bandić i Davor Bernardić. Koja je vaša ambicija? Postati gradonačelnik? Šef SDP-a? Premijer?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moja ambicija na čelnoj poziciji u zagrebačkom SDP-u je vrlo jasna. Želim se na sljedećim lokalnim izborima kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika.

Ako to želite morat ćete pobijediti Milana Bandića. Mislite li da ste toliko jaki? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam uvjeren da mogu. To što nitko drugi gospodina Bandića nije godinama uspio svrgnuti s vlasti ne znači da SDP to na sljedećim izborima to ne može napravit. Mi ćemo građanima ponudi transparentniju, konkurentniju i ambiciozniju vlast. Mislim da Zagreb to zaslužuje jer su i sami Zagrepčani već pomalo umorni od dugogodišnje vladavine Milana Bandića. Ovom gradu su potrebne nove ideje i novi ljudi. 

Što najviše zamjerate Milanu Bandiću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netransparentnost upravljanja gradom i nedostatak vizije. Valja naglasiti da mi u Zagrebu ipak imamo neke projekte koji se povremeno realiziraju, ali oni koji su od vitalne važnosti poput žičare ili bolje prometne povezanosti, ne realiziraju se po deset ili petnaest godina. Uglavnom, smatram da naši sugrađani zaslužuju općenito bolju infrastrukturu, počeviši od škola i vrtića. Moja djeca, recimo, pohađaju školu u centru Zagreba s koje otpadaju prozori... 

Milan Bandić mogao je i trebao napraviti više s obzirom na poreze i prireze kojim Zagrepčani pune gradsku blagajnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbore ste u SDP-u dobili govoreći o klijentelizmu. Jeste li vi onda SDP-ov Davor Ivo Stier? On je na isti način nedavno zaradio ovacije na Saboru HDZ-a...

Ja nisam Davor Ivo Stier i to svi mogu prepoznati po mojem političkom radu. Meni je bitno da članovi i članice vide cilj SDP-a, a naš je cilj bolja Hrvatska. Nije dovoljno pokazati samo da je HDZ loš iako oni trenutno jesu loši, rejting im nikad nije bio gori i netransparentno vode državu. Oni se građanima nisu uspjeli ponuditi kao alternativa, a SDP to podhitno treba napraviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi kažete da je ovo nesosobna Vlada, ali što je onda SDP koji se u vrijeme takve vlade neprekidno bavi sam sobom? 

Građani i birači zaslužuju bolji SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li glavni krivac Davor Bernardić? 

Vodstvo stranke ima najveću odgovornost, to je nesumnjivo, no ja sam uvjeren da ću od zagrebačkog SDP-a stvoriti najjaču organizaciju u državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić se, očito je, skriva od novinara, ne daje izjave... Zbog čega je tako? Ima li istine u ovim nagađanjima da se u SDP-u sprema puč? 

Vodstvo stranke se treba zapitati u kojem smjeru ide i što birači od nas očekuju. Da sam ja u vodstvu SDP-a, uvjeren sam, intenzivno bih o tome razmišljao. U svakom slučaju, ja ću napraviti sve da SDP postane bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste poznati kao netko tko ne bježi od konflikta. Nebrojeno puta ste se zakačili I s premijerom, no zaniam me razgovarate li tako i sa šefom vlastite stranke? 

Ja nisam konfliktna osoba. Ja sam samo energičan i strastveno branim svoje stavove. Ja sam odavno rekao Davoru Bernardiću da ja i on ne trebamo biti prijatelji ali da je predsjedniku SDP-a cilj dokazati svima da smo bolji od HDZ-a. To ja još uvijek od njega očekujem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo