ČEKA IH RADNI VIKEND / Jandroković: 'Sazvao sam izvanrednu sjednicu Sabora, održat će se u petak, subotu i nedjelju'

Image

Da je predsjednik 'ušao u deal' s oporbom, smatra Jandroković, a sve ovo dogovor je oporbe i Zorana Milanovića

19.7.2023.
18:37
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković obraća se javnosti zbog Zahtjeva za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora. To je zatražio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je predsjednik konzumirao svoje ustavno pravo, potvrdio je i predsjednik Sabora. Upravo zbog toga, izvanrednica sjednica održat će se 21., 22. i 23. srpnja, za vikend.

"Želimo to odmah raspraviti ako procjenjujemo da je to toliko važno", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije siguran da će se sve stići raspraviti u jednom danu jer se na dnevnom redu nalaze dvije točke. Sjednica počinje u petak u 9:30 sati.

Treba voditi računa o ravnoteži

"Sjednica će imati dvije točke – Vlada se obvezuje odmah osigurati mjere za funkcioniranje sudbene vlasti u RH i drugo, Vlada se obvezuje u roku od 15 dana otkriti institucije odgovorne za štetu nanesenu HEP-u. Očekujem da će predsjednik RH biti nazočan", objasnio je predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je predsjednik Republike "ušao u deal" s oporbom, smatra Jandroković, a prema njemu oporba je slabašna. Ovo je očito, dodao je, dogovor oporbe i Zorana Milanovića.

Ipak, i Gordan Jandroković složio se da je situacija kompleksna. Djelatnici pravosuđa puno rade, kazao je, i za to trebaju dobivati adekvatne plaće. Vjeruje da će doći do odgovarajućeg sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako dođe do neselktivne promjene, i drugi će se javiti da imaju pravo na veće plaće. Treba voditi računa o ravnoteži", naglasio je Jandroković.

Teško je živjeti sa 880 eura

Plaća zapisničarke u državnom odvjetništvu sa 20 godina radnog staža i 200 sati pasivnog dežurstva u svibnju iznosi 880 eura. Predsjednik Sabora prokomentirao je i taj konkretan primjer pa kazao kako bi volio da su plaće više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali bi bilo korektno da kažete koliko je ta gospođa imala plaću prije dvije ili pet godina. Naravno da je sa 880 eura teško živjeti, ali treba gledati kontekst", smatra Jandroković.

Želi da štrajk što prije završi te da Vlada poduzme mjere i izađe u susret onima koji traže više plaće. No, treba zadržati balans u plaćama u javnoj upravi, zaključio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo