'USKOVITLAO SAM PRAŠINU' / Glavaš nakon mjesec dana ponovno u RH: 'Nisam dobio jamstvo da neću u zatvor, ali normalno sam prešao granicu'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu Glavaša je nepravomoćno osudio na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad srpskim civilima u Osijeku 1991. 'Sada čekam rješenje o tome zašto mi nije određen pritvor, još ga nisam dobio, a nije ni Državno odvjetništvo koje ima pravo žalbe', kaže Glavaš

15.12.2023.
10:03
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Prošlo je mjesec dana od kako je Branimir Glavaš napustio Hrvatsku i otišao u BiH. Govorio je tada da ni dana više ne želi provesti u zatvoru.

Obznanio je tada i na svom Facebooku da je u Drinovcima, ali čini se da ipak vratio i to u potpunoj tišini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je, u Osijeku sam", potvrdio je glavaš za Novi list.

"Nisam dobio nikakvo jamstvo da neću morati u zatvor, ali eto me natrag. Uskovitlao sam prašinu, ali normalno sam prešao granicu i sada se bez ikakvih problema krećem po Hrvatskoj. Bio sam i u Zagrebu na Županijskom sudu, morao sam osobno preuzeti neku dokumentaciju u vezi mog ranijeg zahtjeva za izuzeće suca. Sada čekam rješenje o tome zašto mi nije određen pritvor, još ga nisam dobio, a nije ni Državno odvjetništvo koje ima pravo žalbe. Ja sam se, pak, žalio na sudsku kaznu u visini pet tisuća eura jer sam prilikom izricanja presude rekao sucu da nabijem na k… i njega i sud", ispričao je Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu Glavaša je nepravomoćno osudio na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad srpskim civilima u Osijeku 1991.

POGLEDAJTE VIDEO: Branimir Glavaš otišao u BiH! Sin Filip za RTL: 'Ne znam hoće li se vratiti, nismo stupili u kontakt'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo