GLASNOGOVORNIK IZBORNOG POVJERENSTVA IZGOVORIO: / 'Vrijeme je da porazgovaramo o izbornoj šutnji'

Image
Foto: screenshot / RTL

'Dok je zakon ovakav, mi moramo tako postupati. Za europske izbore najveće su kaznene odredbe. Vrijeme je da apsolutno porazgovaramo o tome.

25.5.2019.
21:33
screenshot / RTL
VOYO logo

Subota je bila dan izborne šutnje uoči izbora za Europski parlament, a to, za mnoge nebulozno pravilo, uglavnom se poštivalo i nije bilo dojava o ozbiljnijim kršenjima.

"Danas smo cijeli dan pratili situaciju na terenu i mogu reći da je manji broj dojava što se tiče kršenja izborne šutnje", kazao je za RTL Danas glasnogovornik Državnoga izbornog povjerenstva Slaven Hojski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu zabilježena ozbiljnija kršenja izborne šutnje

"Uglavnom su građani dojavljivali stvari o lecima u sandučićima ili na automobilima. Manje zbog SMS-ova i poziva u kojima se agitira za neku stranku. Poslali smo ih HAKOM-u na daljnju analizu. I sami smo provjeravali sitauciju na nekim portalima i Facebooku. I tu je nekoliko slučajeva koje smo izolirali te ćemo ih analizirati", dodao je glasnogovornik DIP-a.

Kršenja izborne šutnje, kaže Hojski, nije bilo niti na današnjim skupovima pod nazivom 'Hod za život' održanima u Zagrebu, Zadru i Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konstataciju kako je sve više zaključaka i prigovora o besmislenosti izborne šutnje, glasnogovornik DIP-a kazao je da se o toj temi može raspravljati.

"Dok je zakon ovakav, mi moramo tako postupati. Za europske izbore najveće su kaznene odredbe. Vrijeme je da apsolutno porazgovaramo o tome. Ja se slažem sa stajalištem struke da krenemo u analizu", kazao je glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva Slaven Hojski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo