GDJE LJETUJU ČLANOVI VLADE: / Premijer je u državnoj rezidenciji, neki su otišli u zavičaj, a jedan ministar turistički putuje Balkanom

Image
Foto: PIXSELL

Iako nije službeno potvrđeno, premijer Plenković najvjerojatnije će ljetovati u državnoj rezidenciji, vili Costabella kod Rijeke,

7.8.2019.
9:48
PIXSELL
VOYO logo

Od jučer pa sve do 23. kolovoza, premijer Andrej Plenković i članovi Vlade službeno su na godišnjim odmorima, a u Banskim dvorima organizirana su dežurstva. Svakoga tjedna do 23. kolovoza po dvoje ministara dežurat će u Vladi, a ovoga tjedna ta je zadaća dopala ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesnu Bedeković i ministra branitelja Tomu Medveda.

Premijer Plenković godišnji odmor će, kako je sam najavio, provesti na relaciji Opatija - Rijeka, što uključuje i radne posjete poput onog jučerašnjeg brodogradilištu 3. maj. Iako to nije potvrđeno, Jutarnji list piše kako će premijer pritom najvjerojatnije boraviti u državnoj rezidenciji, vili Costabella kod Rijeke, u kojoj su kao premijeri prije njega ljetovali i Zoran Milanović i Tihomir Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SABORSKE FOTELJE ZAMIJENIT ĆE LEŽALJKAMA: /

Tko će od političara ljeto provesti na plaži, a tko će na odmor s punicom?

Image
SABORSKE FOTELJE ZAMIJENIT ĆE LEŽALJKAMA: /

Tko će od političara ljeto provesti na plaži, a tko će na odmor s punicom?

Bošnjaković s obitelji na 'balkanskoj turneji'

Najzanimljiviji odmor trebao bi imati ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji će, kako je otkrio Jutarnjem listu, pokupiti suprugu i dvije kćeri u Biogradu, a potom se uputiti u Međugorje i u Mostar. Potom će put Crne Gore gdje planiraju prespavati u Kotoru, a onda nastaviti prema Albaniji. Tri dana obitelj planira provesti u Draču, usput navratiti do Tirane, a onda se iz Drača vratiti u Zagreb preko Sarajeva. Sve to u tjedan dana jer minsitar Bošnjaković već 14. kolovoza ima dogovoren sastanak u Ministarstvu pravosuđa.

Ministar prometa Oleg Butković na godišnjem odmoru je do 19. kolovoza, a cijeli odmor planira provesti s obitelji kod kuće u Novom Vinodolskom. Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović ljetovat će u obiteljskoj kući na Pagu,a ondje će biti do Velike Gospe. Ministar zdravstva Milan Kujundžić ljetni odmor provest će u rodnom selu Ivanbegovini kod Imotskog, a Tomislav Ćorić, ministar energetike i zaštite okoliša, također je u svome zavičaju - Pločama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino Marić nije otkrio gdje će ljetovati

Ministar graditeljstva Predrag Štromar s obitelji će provesti nekoliko dana u Istri. Darko Horvat, ministar gospodarstva, ići će u Metković na Maraton lađa, a potom na odmor u Novalju. Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman na nekoliko dana će otići u Bašku Vodu s obitelji. S druge strane, ministar financija Zdravko Marić rekao je za Jutarnji list da će do iduće sjednice Vlade 23. kolovoza odmarati na Jadranu, ali nije želio otkriti gdje. Ministar turizma Gari Capelli slijedom funkcije odmor će provesti radno, u "obilasku terena".

"Neće biti puno odmora. Svi radimo, krv, znoj, ali ne i suze, nego osmijeh", kazao je Capelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, kazala je novinarima pred Banskim dvorima da već 20 godina nije bila na godišnjem odmoru. I ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kazala je kako već tri godine nije bila na godišnjem odmoru pa se nada da će ovoga ljeta "uloviti" nekoliko dana. Slično je kazala i ministrica Bedeković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo