Testiranje izazvalo zabrinutost /

Franjo Tuđman 'premali': na novom terminalu zagrebačke zračne luke otkriveni problemi i prije otvaranja

Image
Foto: Josip Škof i MZLZ

Novi terminal Zračne luke Franjo Tuđman, čije se otvaranje planira za 20-ak dana, i prije samog početka rada čini se krije dosta problema s kojima bi se avioprijevoznici i putnici mogli suočiti

7.3.2017.
16:42
Josip Škof i MZLZ
VOYO logo

Novi terminal Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman mogao bi, u trenucima pojačanog prometa "pucati po šavu".

Novi terminal ima i samo 13 stajanki za zrakoplove, dok ih stari ima 22; novi terminal ima 14 izlaza, a stari 18. Također, parkirne pozicije za avione su poprilično uske, pa će servisna vozila morati čekati red da dođu do zrakoplova, rekli su za Večernji list, pojedinci dobro upućeni u tijek testiranja novog terminala. To su samo neki od problema koji se vezuju uz funkcioniranje novog terminala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno stanje novog terminala izaziva duboku zabrinutost, i to prije svega zbog održavanja kvalitete postojećeg reda letenja Croatije Airlinesa, s pripadajućim operativnim troškovima”, navedeno je u preliminarnom izvještaju hrvatske nacionalne aviokompanije za 2016. godinu koje je izrađeno u veljači ove godine, piše Večernji list.

Prva testiranja prometnih procesa novoga terminala provedena su potkraj prošle godine, i čini se da su pokazala da novi terminal ima dosta problema s kojima bi se avioprijevoznici i putnici mogli suočiti no, kako navodi Večernji list, službena izjava uskoro slijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo