FRANCUSKA VELEPOSLANICA HRVATIMA: / 'Hvala na izrazima suosjećanja i solidarnosti'

Image
15.7.2016.
15:17
VOYO logo

"Izražavam našu zahvalnost predstavnicima hrvatskih vlasti na njihovoj neposrednoj podršci, kao i brojnim hrvatskim građanima na izrazima suosjećanja i solidarnosti", rekla je Michele Boccoz u petak u priopćenju.

"Porast terorizma zahtijeva čvrstu odlučnost, jedinstvo i kolektivnu pribranost. Francuska demokracija neće se dati destabilizirati", napisala je Boccoz te je dodala kako će "francuski narod ostati ujedinjen oko svojih vrijednosti, koje su ujedno i vrijednosti svih Europljana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meta ovog iznimno nasilnog napada bile su osobe koje su se okupile kako bi proslavile 14. srpnja, simbol slobode, jednakosti i bratstva, stoji u priopćenju.

U Francuskoj je proglašena trodnevna nacionalna žalost 16., 17. i 18. srpnja, a francuske zastave diljem svijeta spuštene su na pola koplja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga žalosti povodom terorističkog napada u kojem je napadač kamionom ubio najmanje 84 ljudi, biti će otvorena u francuskom veleposlanstvu u petak od 15 do 17, u subotu i nedjelju od 10 do 13, te u ponedjeljak od 10 do 13 te od 15 do 17 sati, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo