na autocesti / FOTO Velika zapljena Carine: Pronašli 600 kila duhana. Otkriveno gdje je trebao završiti

Image
Foto: Carinska uprava

'Sitno rezani duhan je oduzet, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeto je teretno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana', objavila je Carinska uprava

29.4.2023.
7:33
Carinska uprava
VOYO logo

Carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke zaustavili su radi kontrole na autocesti A4 teretni automobil marke Opel Combo, hrvatskih registarskih oznaka.

Automobil je u vlasništvu hrvatskog državljanina sa šireg područja Zagreba, a u trenutku nadzora u njemu su se nalazila dvojica hrvatskih državljana s područja Bjelovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregledom navedenog vozila carinski službenici su u prtljažnom prostoru pronašli 30 PVC vreća ispunjenih s po 20 kg sitno rezanog duhana, ukupno 600 kg sitno rezanog duhana, namijenjenog daljnjoj prodaji na „crnom“ tržištu", objavila je Carinska uprava.

Image
Foto: Carinska uprava
Image
Foto: Carinska uprava

Protiv osumnjičenih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sitno rezani duhan je oduzet, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeto je teretno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana. Nadležnom carinskom uredu biti će podnesen zahtjev za solidarnu naplatu trošarinskog duga u iznosu od 68.490,00 EUR", zaključuju iz Carinske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo