FOTO: / Usred sezone izvode građevinske radove na plaži

8.8.2011.
12:34
VOYO logo

Posjetitelje i kupače jezera na Jarunu ovih je dana uznemirilo, kako kažu, nezaštićeno gradilište na plaži kod velikog jezera. Tvrde da im ugrožava sigurnost, ali i floru i faunu jezera koje ponosno nosi plavu zastavu.

"Nigdje nema vidljivog znaka upozorenja na opasnost ili zabrane pristupa! Plaža uz gradilište prepuna je građevinskog materijala, raznog otpada, nezaštićenih konstrukcija, betonskih blokova, a po kojima se veru i hvataju djeca, plivaju i rone uz iste, ljudi se sunčaju u blizini. Gradilište nije osigurano!", piše nam čitatelj (podaci poznati redakciji), koji ujedno ističe kako je zabrinut i zbog devastacije jezera, njegove flore i faune, čija je zaštita "jedan od glavnih uvjeta za plavu zastavu, koja se ponosno vijori iznad trenutačno uništene plaže".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razloga za zabrinutost nema?

Istovremeno iz tvrtke 3. maj TIBO d.d., jednog od dvaju izvođača radova, poručuju kako razloga za zabrinutost nema. Prema pojašnjenju voditelja poslova koji je nadležan za gradnju montažne konstrukcije sky lifta Željka Andrijevića, riječ je o gradnji žičare za skijanje na vodi koja će biti duga 630 metara i prolazit će kroz jedan dio jezera, a koristit će je skijaši na vodi umjesto glisera koji ih inače vuče.

"Nije točno da gradilište nije označeno. Ono je označeno ogradom (žutim vodilicama) u vodi, a betonski blok i sajla na plaži ne trebaju biti ograđeni jer ne postoji nikakva opasnost za građane. Takve primjere imamo i u Puntu i na Pagu i dosad nije bilo nikakvih problema, a prije nekoliko dana nam je bila i građevinska inspekcija, koja je pregledala teren te smo postavili i jedan stup na kojem piše kako je zabranjeno penjanje po betonskom stupu. No, što mi možemo učiniti ako se netko uz to upozorenje i dalje penje", kazao nam je Željko Andrijević. Napomenuo je kako bi gradnja konstrukcije trebala biti završena do kraja tjedna, te da bi žičara tada trebala biti i testirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz tvrtku 3. maj TIBO, izvođač radova je i Baleana d.o.o. iz Rijeke, dok je investitor obrt Vodeni sport iz Kolana.

Vezani članci:

arti-201108020289006 arti-201107080542006 arti-201107040698006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo