OGLAS

'Pustite me da radim...' / FOTO Pogledajte kako napreduje izgradnja Tolušićeve vinarije. Zvali smo ga da nam otkrije planove, ali nije nam puno rekao

Image
Foto: RTL

Izgradnja Tolušićeve vinarije u mjestu Rezovac, prigradskom naselju Virovitice lijepo napreduje, no bivši ministar nije spreman da govori o novom poslu

11.9.2020.
13:00
RTL
VOYO logo

Bivši HDZ-ov potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, nakon što je napustio politiku bacio se u obiteljski biznis te je ponosni vlasnik Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Terra Slavonia.

U mjestu Rezovac, prigradskom naselju Virovitice, tako gradi vinariju i spremište proizvoda, a RTL donosi fotografije kako napreduje gradnja prostora koja je započela 8. svibnja ove godine. Radove na Tolušićevom OPG-u izvodi tvrtka Gradba iz Lukača u Virovitičko-podravskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali smo gospodina Tolušića kako bi nam otkrio kako napreduju radovi i svoje planove što se tiče vinarije, no nije bio ni najmanje spreman na razgovor. Samo je rekao da ga pustimo da gradi svoje, a mi da zovemo i bavimo se političarima te da će biti prilika za razgovore. Nakon toga nam je poklopio slušalicu.

Propisao poticaje pa se javio na njih

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

No, podsjećamo kako je RTL Potraga u lipnju ove godine otkrila kako je Tolušić zatražio poticaje koji mogu iznositi i više od 10 milijuna kuna, a regulirani su pravilnikom koji je donio upravo on donio dok je bio ministar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je Ministarstvo poljoprivrede Potrazi potvrdilo da je OPG Terra Slavonia nositelja Tomislava Tolušića podnio zahtjev za potporu u okviru mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019.-2023. Maksimalna potpora iznosi milijun i pol eura, a zanimljivo, upravo je on donio pravilnik kojim su regulirane te potpore dok je još bio ministar.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Pojednostavljeno rečeno, Tolušić je propisao poticaje, otišao iz politike pa se prijavio za te iste poticaje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve radim sukladno propisima RH

Tolušić je tada je za Potragu komentirao:  "Povukao sam se sa svih javnih i političkih funkcija, nisam više javna osoba, otvorio sam OPG i bavit ću se vinogradom i proizvodnjom vina i profesionalizirati dugogodišnju obiteljsku tradiciju i realizirati poslovnu ideju koju sam započeo s mojim pokojnim ocem. Gradim vinariju obiteljskim sredstvima, sredstvima od prodaje nekretnine u Zagrebu, u postupku sam realizacije kredita i prijavio sam se na vinsku omotnicu. Sve radim sukladno propisima RH, nisam u sukobu interesa zbog bivših funkcija, prema mišljenju Povjerenstva, niti kao nositelj OPG-a niti kao prijavitelj na EU fondove, što možete provjeriti na stranicama Povjerenstva. Sve promjene vezane uz moju imovinu bit će vidljive u mojoj imovinskoj kartici do isteka zakonskog roka, a to je kraj tekuće godine, pa ćete moći vidjeti sve detalje koji vas zanimaju".

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Podsjećamo, Tolušić je prošle godine smijenjen zbog imovinske afere, potom je završio s druge strane Markova trga u Saboru, da bi na kraju na Facebooku objavio da se povlači iz politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo