FOTO: / Olujno nevrijeme haračilo Hrvatskom

Olujno nevrijeme 'haralo' je u srijedu navečer Hrvatskom. U kontinentalnim krajevima zabilježeni su udari groma, poplave u kućama te na ulicama i rušenje stabala.

2.6.2011.
11:12
VOYO logo

Jako nevrijeme pogodilo je u srijedu poslijepodne kontinentalni dio Hrvatske. U Slatini, Osijeku, Požegi i Varaždinu jak vjetar srušio je nekoliko stabala, od kojih su neka pala na električne žice, pa su dijelovi Varaždina i Slatine nakratko ostali bez struje. Obilna kiša praćena tučom uzrokovala je i poplave u obiteljskim kućama, izvijestili su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

U Slatini je grom udario u stablo koje je palo na jednu obiteljsku kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od snažnog udara groma gotovo smo svi na trenutak oglušili, a onda je odjeknulo još jednom i dio stabla pao je na kuću da se sve treslo. Djeca su još uvijek u šoku", ispričao je za Agenciju VLM Milan Vuković kojemu je grom oštetio krovište i poremetio statiku cijele kuće. Udar groma u kuću zabilježen je i u Strmcu nedaleko Nove Gradiške, a iz istog razloga zapaljeno je i jedno stablo u Višnjevcu, prigradskom naselju Osijeka.

Obilnim padalinama u srijedu su bili iznenađeni stanovnici na moru. Velike količine kiše zabilježene u na Hvaru, dok se za Komižu na Visu utvrđeno da je palo čak 124 litre kiše po četvornom metru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201106011359006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo