'to je zlostavljanje' /

FOTO 'Navijajte i veselite se, ali za boga miloga, ne bojajte životinje i ne izlažite ih stresu!'

Image
Foto: Facebook

Udruga za pravnu zaštitu životinja odlučila je podsjetiti sve vatrene navijače da bojanje životinja u kvadratiće nije smiješno već - zlostavljanje

11.7.2018.
15:01
Facebook
VOYO logo

Mnogi su se već dugo unaprijed pripremali za navijanje tijekom Svjetskog prvenstva, a oni koji će to raditi izvan grada, na sve moguće načine odaju počast Vatrenima pa tako i - bojanjem životinja. I dok se mnogi hvale na društvenim mrežama koliko su se temeljito pripremili za spektakl, zaboravili su pritom da krše zakon.

Na to ih je odlučila podsjetiti i "ANIMALEX - Udruga za pravnu zaštitu životinja" stavkom iz zakona. Njihov apel prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čl. 5. st. 2. točka 26. Zabranjeno je: izlaganje životinja vatri, vrućim predmetima, nagrizajućim ili otrovnim tvarima te drugim fizikalnim ili kemijskim djelovanjima protivno odredbama ovog Zakona (Zakon o zaštiti životinja).

Zakonodavac za ovaj prekršaj nije predvidio kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije niti smiješno, niti simpatično, ovo je zlostavljanje.

Znamo da volite nogomet, ali ovakvim postupcima smo zgroženi, kao i naši pratitelji koji su nam ovo poslali u inbox. Navijajte i veselite se, stavite svom psu maramu na kockice, ali za boga miloga, ne bojajte životinje i ne izlažite ih stresu, one nemaju pojma što se događa. #animalex"

S obzirom na brojne komentare koji im pristižu na službenu Facebook stranicu, istaknuli su: "Nas ne brine to što je šahovnica na guzici jednog, da prostite magarca, nego što je taj magarac morao proći cijelu torturu bojanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo