FOTO: / Kiša potopila Zagreb, kanalizacija stanove

Nevrijeme praćeno jakom kišom i orkanskim vjetrom poharalo je u četvrtak oko 20.30 sati Zagreb i okolicu. Poplavljene su mnoge ulice, ali i stanovi i poslovni prostori u koje se izlila kanalizacija

6.8.2010.
10:05
VOYO logo

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i grmljavinom prouzročilo je u četvrtak poslijepodne i navečer na području Zagreba i Zagrebačke Županije požar gospodarskog objekta, poplave 17 stanova, jednog podruma i više podvožnjaka te oštećenja sedam automobila, izvijestila je zagrebačka policija.

Obitelji Slunjski iz zagrebačke Donje Dubrave u par minuta voda iz školjke uništila je cijelo prizemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očaj, sve nam je poplavljeno. Kanalizacija je izlazila iz WC-školjke. Nismo je mogli zaustaviti. Izlazile su fekalije, užas", ogorčeno je za 24sata ispričala Blaženka Slunjski. Voda im je uništila parkete, namještaj, uvukla se i u zidove.

Zbog pada polomljenih stabala i grana razbijen je i jedan prozor, a zbog udara groma oštećena je električna instalacija na jednoj kući. Puknuo je i nosač ograde na jednom gradilištu zbog jakog vjetra, kažu u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša je potopila i zagrebačke ulice, a vode je opet najviše bilo u podvožnjaku u Miramarskoj. Samo najhrabriji usudili su se automobilom proći kroz oko metar visoku vodu.cate-201008060051004

U nevremenu je stradala i okolica Zagreba, posebno mjesto Lekenik, u kojem je vjetar odnio pola krova na školskoj sportskoj dvorani. Oštećeni su i krovovi kuća, više stabala je iščupano iz korijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udar groma je najvjerojatniji uzrok požara koji je u četvrtak u 18 sati izbio u staji i sjeniku u Auguštanovcu. U zapaljenim objektima, u vlasništvu 82-godišnjaka bili su radni strojevi i sijeno, a požar su ugasili vatrogasci.

Prethodni članci:

arti-201007180215006 arti-201005310629006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo