FOTO: / Dijeli li se što u zagrebačkoj policiji?

U želji da ostvare pravo na besplatan javni gradski prijevoz, zagrebački umirovljenici u ponedjeljak su od ranog jutra gotovo blokirali prilaz policiji u Petrinjskoj.

18.4.2011.
13:47
VOYO logo

Nakon što su još u četvrtak umirovljenici "nahrupili" u prostorije Policijske uprave zagrebačke u Petrinjskoj ulici kako bi dobili uvjerenje o prebivalištu i osigurali si besplatan prijevoz, danas se njihov broj i udvostručio.

Nije pomoglo ni priopćenje policije poslano medijima još u petak u kojem ih se uvjerava kako se prijavljeno prebivalište dokazuje važećom osobnom iskaznicom i to prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobna iskaznica je javna isprava kojom državljanin Republike Hrvatske, između ostalog, dokazuje prebivalište i adresu stanovanja. Slijedom toga, za dokazivanje bilo kojeg prava koje proizlazi iz činjenice prijavljenog prebivališta građana, dovoljan je uvid u važeću osobnu iskaznicu", poručili su iz PUZ-a ujedno na isto upozoravajući i tijela državne uprave i jedinica lokalne i područne samouprave.

Tako zagrebački umirovljenici mogu biti mirni, jer nema potrebe da zbog osiguravanja besplatne vožnje u javnom gradskom prijevozu satima stoje ispred Policijske uprave i rade gužvu ljudima koji doista trebaju neki dokument.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo