Kreće dubinsko snimanje / Fortenova ide dalje s prodajom Leda, objavila da postoji 'snažan međunarodni interes'

Image
Foto: Pixsell

Kompanija je navodno dobila neobvezujuće ponude vrlo zainteresiranih investitora, a Fabris Peruško objasnio je da je razlog prodaje razduživanje kompanije.

2.11.2020.
10:52
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je uprava Agrokorova nasljednika, Fortenova grupe objavila da je primila neobvezujuće ponude za Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, dakle njezin odjel proizvodnje smrznute hrane, kompanija je odlučila nastaviti sa sljedećom fazom postupka prodaje i pozvati "određeni broj odabranih ponuđača da započnu dubinsko snimanje, stoji u priopćenju kompanije poslano RTL-u.

"Testiranjem tržišta potvrđeno je da među potencijalnim investitorima postoji snažan međunarodni interes za našu djelatnost zamrznute hrane. Sve kvalificirane neobvezujuće ponude dolaze od kompanija s izvanrednim investicijskim i operativnim postignućima u prošlosti. Sretni smo što ćemo u postupak dubinskog snimanja ući s nekoliko iznimno snažnih potencijalnih partnera“, rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSTIGNUT DOGOVOR /

Fortenova kupila osječku mljekaru! Peruško: 'Želimo nastaviti proizvodnju iz domaće sirovine'

Image
POSTIGNUT DOGOVOR /

Fortenova kupila osječku mljekaru! Peruško: 'Želimo nastaviti proizvodnju iz domaće sirovine'

Smanjivanje zaduženosti

Glavni izvršni direktor Fortenove Fabris Peruško je naveo da je cilj kompanije da se odabere strateški partner koji će dalje razvijati to poslovanje. "Iako sad ulazimo u fazu dubinskog snimanja, dovršetak procesa i dalje ovisi o pronalaženju partnera koji će prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi", rekao je i objasnio zašto se ide u prodaju - kako bi se smanjila zaduženost kompanije.

"Kako bismo proaktivno postigli ciljanu kapitalnu strukturu smanjenjem zaduženosti kompanije, Fortenova grupa spremna je prodati samo jedan segment osnovne djelatnosti, koji bi potencijalno bila Poslovna grupa zamrznuta hrana. Očekujem da će postupak dubinskog snimanja biti dovršen do kraja ove godine, a svoje ćemo ljude i tržište nastaviti pravovremeno obavještavati o daljnjem razvoju događaja“, zaključio je Peruško. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u jednom se trenutku spekuliralo u medijima da bi i Podravka mogla kupiti Ledo, no kompletna divizija Smrznute hrane neslužbeno se procjenjuje na više od 500 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo