Peto izdanje Kvarnerskog festivala / FIUMARE 2016.: Kakav bi to festival mora i pomorske tradicije bio bez – Ribarske večeri!

Image
Foto: Grad Rijeka

Ribarska večer će se održati u petak 3. lipnja u večernjim satima u Putničkoj luci u Rijeci.

19.5.2016.
12:22
Grad Rijeka
VOYO logo

Peto izdanje Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije Fiumare 2016. održat će se u Rijeci 0d 1. do 8. lipnja. I ove godine za posjetitelje je pripremljen atraktivan program na Korzu i uzduž Mrtvoga kanala, oko riječkog kazališta i tržnice, luke, lučkog akvatorija te Terminala!

Svečano otvorenje festivala održat će se u četvrtak 2. lipnja ispred Narodnog kazališta Ivana pl. Zajca uz bogati kulturno-zabavni program i počasni defile Gradske straže Bakar i Bokeljske mornarice, “Bakarskih kapetana i gospode”, Kluba prijatelja Grada Trsata te nastup vokalno instrumentalnih sastava, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji program Fiumare je izuzetno bogat: u sklopu Festivala kojeg će se održati izložba tradicijskih barki na Korzu i u Mrtvom kanalu, radionice tradicijskih zanata i pomorskih vještina, znanstveno-popularna predavanja, prigodne izložbe u ribarnici i muzejima, dani otvorenih paluba na brodovima u Riječkoj luci, svečana smotru brodova i brodica, regate tradicijskih barki na jedra, jedrenje za djecu i roditelje na tradicijskim barkama, Ribarska večer u Riječkoj luci, ribolovni kupovi, likovne kolonije, stručna vodstva kroz maritimnu baštinu Rijeke, dani otvorenih vrata Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Pomorske škole Bakar, dani otvorenih vrata Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Muzeja Grada Rijeke i Prirodoslovnog muzeja u Rijeci te eko-etno sajam autohtonih proizvoda.
Posebno se ističe nekoliko „mamaca“ za Riječane: građani će moći sudjelovati u jedrenju na tradicijskim barkama te besplatnim obilascima muzeja u sklopu otvorenih vrata!

Atraktivan program čini i smotra brodova i brodica (Rijeka s mora), kao i Ribarska večer koja će se održati u petak, 3. lipnja u večernjim satima, u Putničkoj luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Riječan.in.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo