POPALJENI METEOALARMI / Vrućine da boli glava, a onda šok. Pljuskovi, grmljavina i tuča, prijeti i olujno nevrijeme

Iza nas je vrhunac toplinskog vala. Temperatura je u petak u Kninu dosegla za lipanj vrtoglavih 40 Celzijevih stupnjeva, a puno manje nije bilo ni u ostatku zemlje

21.6.2024.
21:26
VOYO logo

Fronta se premješta preko naših krajeva pa je već tijekom noći bilo nestabilnije s lokalno izraženim pljuskovima i grmljavinom na kopnu, ali sve će se to većinom ispadati do jutra pa samo malo kiše može još biti na krajnjem sjeveru i istoku zemlje.

Prijepodne pretežno sunčano. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, dok će na krajnjem jugu vjetar biti većinom slab ili će izostati. Ujutro u gotovo cijeloj zemlji od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva, samo u gorju par stupnjeva ispod 20 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj promjenjivo i nestabilno, mjestimice uz pljuskove s grmljavinom, lokalno moguće i izražene te praćene tučom. Puhat će slab do ponegdje pojačan sjeveroistočnjak uz koji će biti manje vruće - između 29 i 32 stupnjeva, dakle nekoliko stupnjeva manje nego u petak

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne uz promjenjivu naoblaku i povremene pljuskove s grmljavinom. Lokalno je moguće i olujno nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom. Vjetar inače slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a temperatura par stupnjeva niža od jučerašnje, ali i dalje vruće s temperaturama od 30 do 34 Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalmacija će biti najsunčaniji dio zemlje. Vjetar umjeren, prolazno prema otvorenom moru i jak sjeverozapadni, na krajnjem jugu uz obalu jugozapadni. I ovdje i dalje vruće s temperaturama od 33, 34, ponegdje i 35 Celzijevih stupnjeva. Na sjevernom Jadranu i u gorju barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Uz lokalno jači razvoj oblaka moguć je pokoji pljusak uglavnom u gorju i riječkom zaleđu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u gorju sjeveroistočni, a temperatura oko 30 stupnjeva.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu ostaje promjenjivo i nestabilno, a povremeni pljuskovi s grmljavinom izgledniji su od sredine novog tjedna, u srijedu moguće lokalno i obilniji. Uz slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak temperature primjerenije dobu godine - i dalje oko 30 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu pretežno sunčano do utorka, a potom promjenjivije i nestabilnije uz mjestimične pljuskove, moguće praćene grmljavinom, ali to uglavnom na sjevernom dijelu i u zaobalju. Zapuhat će umjerena, na udare i jaka bura u slabljenju od srijede, dok se temperatura neće značajnije mijenjati - par stupnjeva manje, ali osobito u Dalmaciji i dalje vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo