postupak je vrlo jasan /

Evo koji je točan postupak izdavanja tjeralice/izručenja

Image
Foto: Pixsell

Tek nakon tjeralice (koja bi onda mogla biti raspisana tek u ponedjeljak) – može se razmišljati o Europskom uhidbenom nalogu

17.10.2017.
11:40
Pixsell
VOYO logo

Ako se Todorići ne pojave prije završetka ispitivanja ovih 12-ero uhićenih osumnjičenika i prije službenog pokretanja istrage (koja slijedi odmah nakon ispitivanja) – tada DORH u rješenju za istragu navodi za koga traži istražni zatvor a koga treba privesti u RH. 

Po tom rješenju o istrazi sud treba raspisati tjeralicu za Todorićima – ali, tek kad rješenje postane pravomoćno a to je tri dana nakon raspisivanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nakon tjeralice (koja bi onda mogla biti  raspisana tek u ponedjeljak) – može se razmišljati o Europskom uhidbenom nalogu. A za to procedura traje dulje i ovisi o zemlji iz koje se osoba izručuje, tražim izjavu Ministarstva pravosuđa da nam pojasne kako to radimo s Britancima.

Tjeralica se raspisuje uz još jedan uvjet a taj je da mora – osim rješenja o istrazi – postati pravomoćno i sudsko rješenje o istražnom zatvoru. Znači, tjeralica se ne mora ni sljedeći tjedan raspisati ako sud bude imao tolerancije, a Turudićemje rekao da je spreman tolerirati i 10 dana Todorićeve odsutnosti tolerirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo