Evo gdje se na moru džabe možete spojiti na internet

Spajanje na internet postalo je ključni zahtjev i tijekom odmora. Priliku su prepoznali i ugostitelji koji su uvođenjem besplatnog bežičnog interneta postali atraktivniji poslovnjacima i turistima

10.7.2010.
19:28
VOYO logo

Štoviše, bežični internet očekuje se kao norma u centrima svjetskih gradova, na tranzitnim točkama, turističkim odredištima i u omiljenim kafićima.

Zato postoji i sve više mjesta na Jadranu koja, uz kavu i dobar pogled, nude besplatno spajanje na internet. Lider press je pobrojao najbolje 'premrežene' gradove i mjesta na obali koja omogućavaju ovu uslugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Rijeka jedan je od predvodnika trenda uvođenja besplatnog bežičnog pristupa internetu. Iz riječke Turističke zajednice hvale se pokrivenošću cijelog središta grada, Trsata i objekata kao što su sportski kompleks na Kantridi.

Splićani i njihovi gosti mogu uživati u besplatnom internetu na ključnim turističkim točkama u središtu grada: na Rivi, Voćnom trgu, Pjaci, Prokurativama i u kući Dešković. Kako kažu u B-netu, od početka do kraja turističke sezone (od 1. svibnja do 1. studenoga) brzina bežičnog pristupa na Rivi iznosi 10 Mbps, a na ostalim pristupnim točkama od 4 do 5 Mbps. Korisnicima čije potrebe nadilaze postojeća ograničenja, zahvaljujući posebnim pinovima, omogućuje se spajanje većim brzinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bežični internet omogućuje i više od 20 ugostitelja u ostalim dijelovima grada. Također, turisti korištenjem bežičnog interneta mogu radikalno srezati troškove upućivanjem poziva putem VoIP (Voice over Internet Protocol) operatera te uspostavom sustava interne telefonije na globalnoj razini.

I Zadar je iznimno dobro pokriven besplatnim bežičnim internetom: uslugu nudi više kafića i hotela, kao i Multikulturalni centar na Trgu tri bunara. Džabe internet osigurava i Zračna luka Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se pak tiče manjih mjesta i otoka, spajanje na bežični internet ostvarit ćete u gotovo svim ACI marinama. Na Braču su to marine u Bolu i Milni, na Hvaru marine u Palmižani i Vrboskoj, zatim marina u Trogiru, Pagu, Cresu, Puli, Korčuli, Opatiji itd...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo