ESKALACIJA KRIZE U AGROKORU I MLAKA PREMIJEROVA REAKCIJA UJEDINILI OPORBU: / 'Pokrećemo postupak opoziva Plenkovićeve Vlade'

Image
Foto: PIXSELL

Oporba je već jednom pokrenula postupak za opoziv Vlade, no doživjela je težak poraz.

21.2.2018.
22:25
PIXSELL
VOYO logo

Nova eskalacija krize u Agrokoru dala je vjetar u leđa oporbenim strankama. Ostavka izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka i mlaka reakcija premijera Andreja Plenkovića izazvali su mnoštvo negativnih reakcija na političkoj sceni. Najveće oporbene stranke ujedinjene su u jednome - Vlada mora pasti.

"U cijelom ovom slučaju Plenković nijednom nije donio nikakvu odluku već je samo pasivno čekao da se nešto dogodi. 15 dana nije uopće reagirao i sad kaže da ništa nije hitno. Ako ovo za njega nije prioritet, zanima me što onda jest. Imamo premijera koji ne zna posložiti prioritete, koji je neodlučan i pasivan. Vodi li on uopće ovu Vladu?", upitao se na kraju prilično dramatičnog dana predsjednik SDP-a DavorBernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
CJELODNEVNI RAZGOVORI NISU URODILI PLODOM, VLADA NEMA KANDIDATA ZA NOVOG POVJERENIKA: /

'Naravno da ovo nije ugodno. Što mislite kako je meni?'

Image
CJELODNEVNI RAZGOVORI NISU URODILI PLODOM, VLADA NEMA KANDIDATA ZA NOVOG POVJERENIKA: /

'Naravno da ovo nije ugodno. Što mislite kako je meni?'

Bernardić je rekao kako premijer danas nije htio ni odgovoriti na pitanje je li točno da su ga svi potencijalni kandidati odbili.

'Povlačimo konkretne poteze'

"Naravno da su ga svi odbili. On više uopće ne može sakriti istinu kao ni osobnu nesposobnost i nesposobnost cijele Vlade. HDZ je u ovom slučaju još jednom dokazao kako nikada ništa ne može učiniti, a da to bude transparentno i pošteno. Ključna poruka je da Plenković mora otići jer nije u stanju riješiti ovaj gorući problem i naći novog povjerenika", jasan je bio Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom tragu je i Most. NikolaGrmoja, politički tajnik te stranke, kaže kako ima dojam da se premijer od cijelog slučaja htio oprati.

"Nije htio jasno stati u zaštitu ministrice Dalić. Ostavlja dojam čovjeka svezanih ruku, koji ne zna što napraviti i nema rješenje. Zato nam je i rekao u jednom trenutku da nam se obraća kao predsjednik vlade, ali i kao čovjek, htio je apostrofirati koliko je sve izvan njegove moći", uvjerava Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče rekonstrukcije vlade, poručuje Grmoja, "nećemo spekulirati, već ćemo provesti konkretne poteze s kolegama iz oporbe i odlučiti o pokretanju opoziva Vlade ili nekih članova Vlade".

Čelnik Živog zida IvanViliborSinčić pozdravlja Ramljakovu ostavku, ali isto tako poručuje da bi i cijela Vlada trebala dati ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz u studenom

"Premijer Plenković minimalno bi trebao iz Vlade maknuti Martinu Dalić iako smo stava da bi cijela bi Vlada trebala dati ostavku", rekao je Sinčić.

Podsjetimo, u studenom prošle godine Sabor je već glasao o povjerenju Vladi na zahtjev 31 oporbenog zastupnika. Tada je parlament sa 78 glasova iskazao povjerenje Vladi, dok je za opoziv Vlade glasovalo 59 zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo