BOGATA VEČERA /

Otkriveno što se jelo i pilo na Pantovčaku i koje je jelo dobilo najbolju ocjenu: 'Erdogan nije vratio nijedan tanjur'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako se čini, turski predsjednik nije imao primjedbi na posluženo

9.9.2022.
13:34
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Mnogobrojni građani Zagreba posjet turskog predsjednika Recepa Erdogana neće pamtiti po dobrome zbog blokada prometnica zbog kojeg su vladale nesnosne gužve. No, to je sada prošlost i stvari su se vratile u normalu. Erdogan je u četvrtak nakon otvaranja džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku, koji nosi njegovo ime.

Erdogan je, inače, u četvrtak navečer napustio Zagreb, a prije toga pojavio se na Pantovčaku, na večeri s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem. Za jela koja su se služila bili su zaduženi Marin Medak s osmeročlanim timom RougeMarina i vlasnik Le Kolača Robert Hromalić, koji je pripremao desert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MA KAKVA JACKIE KENNEDY /

Sanja ostavila sve bez daha, ni Erdoganova supruga nije joj mogla odoljeti: Prva dama Lijepe naše oduševila, svi su gledali samo u nju

Image
MA KAKVA JACKIE KENNEDY /

Sanja ostavila sve bez daha, ni Erdoganova supruga nije joj mogla odoljeti: Prva dama Lijepe naše oduševila, svi su gledali samo u nju

A kako piše portal Kult Plave Kamenice večera na Pantovčaku za 160 uzvanika počela je u pet popodne s tartarom od kvarnerskog škampa posluženom s concasseom od pečene cherry rajčice, čipsom od češnjaka, krekerom s rogačem, uljem od bosiljka i jestivim cvijećem.

Što se jelo?

"Uz predjelo se točio Birin Grk iz 2021. Nakon škampa poslužen je skradinski rižot s junetinom, teletinom, piletinom i janjetinom, s coulisom od peršina, mladim zeljem, čipsom od ovčjeg sira i prahom od pečenog mladog luka. Pratila su ga Vinas Mora Kamen I i II, babići s iz šibenskog zaleđa. Glavno jelo, juneća pašticada poslužena je uz Stinin plavac Majstor iz 2016. i 2017. Nakon kratke pauze poslužen je desert Roberta Hromalića, bračke smokve punjene svježom kozjom skutom, suhim smokvama i mednom rosom (medljikovcem) u Evocao čokoladi s 72,5% kakao mase (Evocao je Barry Callebautov brend čokolade napravljene od 100 postotnog, cjelovitog kakaovca). Prije serviranja Hromalić je smokve začinio istarskim leccinom. Uz smokve je poslužen genijalni Benvenuti San Salvatore iz 2017.", navodi Kult Plave Kamenice, koji je objavio i fotografiju s večere koju možete vidjeti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodali su kako predsjednik Erdogan nije vratio nijedan tanjur te da je kuharski tim uspio izbaciti više od 500 tanjura u manje od sat vremena.

"Prema ocjenama svjedoka, svi su na stol stigli u optimalnom stanju, uz posebne varijacije jela za nekoliko alergičara i vegana među uzvanicima. Najbolje ocjene dobio je skradinski rižot", ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo