EKSKLUZIVNO: / Otkrivamo detalje krvavog okršaja militanata i izraelskih špijuna u koji se slučajno uplela i Hrvatska!

Image
Foto: SAID KHATIB/AFP

U velikoj tajnosti drže se sve informacije o upletenosti dvojice državljana BiH u ubojstvo suradnika Hamasa

3.5.2018.
20:55
SAID KHATIB/AFP
VOYO logo

Idući tjedan Hrvatska će odlučivati o izručenju muškarca osumnjičenog da je sudjelovao u ubojstvu tuniškog inženjera za dronove Mohameda Zouarija u prosincu 2016. godine. Vijest o njegovom uhićenju pojavila se jučer nakon što je ministar pravosuđa Tunisa priopćio da je hrvatska policija uhitila državljana Bosne i Hercegovine kojem se na teret stavlja likvidacija Zouarija u automobilu u blizini njegove kuće u gradu Sfax.

Ubijeni muškarac bio je inženjer povezan s palestinskom militantnom skupinom Hamas, a oni za ubojstvo krive izraelsku tajnu službu Mosad. Net.hr je iz izvora bliskih ovom slučaju dobio potvrdu uhićenja osumnjičenog državljanina BiH u zračnoj luci. Riječ je o čovjeku koji je donedavno radio na osiguranju jednog stranog veleposlanstva, a sada se nalazi u istražnom zatvoru gdje čeka odluku o izručenju kojeg traži Tunis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proteklih nekoliko dana preko Ministarstva pravosuđa dostavljena mu je dokumentacija s dokazima koji su prikupljeni protiv njega. Idući tjedan očekuje se sudsko ročište u ovom slučaju izručenja. Malo je izvjesno da će Hrvatska, kao članica EU, udovoljiti zahtjevu Tunisa. Ta zemlja, u svom zakonodavstvu ima propisanu i smrtnu kaznu.

Image
U HRVATSKOJ UHIĆEN MOSADOV ŠPIJUN, UBOJICA HAMASOVA INŽENJERA: /

Izraelski mediji otkrili što je napravila naša Vlada

Image
U HRVATSKOJ UHIĆEN MOSADOV ŠPIJUN, UBOJICA HAMASOVA INŽENJERA: /

Izraelski mediji otkrili što je napravila naša Vlada

Hamas optužio Izrael za likvidacije

Uz njega, pod istragom je još jedan bosansko-hercegovački državljanin, kojeg je, međutim, BiH već ranije odbila izručiti Tunisu. Hamasova postrojba Al-Qassam Martyrs optužila je Izrael za napad na Zouarija, a dio medija piše kako su počinitelji bili agenti izraelske tajne službe Mosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon ubojstva stručnjaka za dronove, koji je, kako je objavio Hamas, bio njihov član, pojavila se informacija da su u njega pucala dvojica muškaraca koji su koristili bosansko-hercegovačke putovnice.

Po dolasku u Tunis, gotovo četiri mjeseca prije atentata, unajmili su dva stana i automobile te pratili Zouarija. Kako su objavili izraelski mediji, na dan ubojstva smjestili su se kraj njega u kafiću nedaleko njegovog doma. Nakon kraćeg vremena Zouari je sjeo u svoj automobil, a u tom trenutku jedan od dvojice muškaraca pucao je u njega koristeći, navodno, oružje s prigušivačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o izručenju Tunisu uskoro

Hamas je odmah objavio da iza likvidacije stoji Izrael, točnije njegova tajna služba Mosad koja je i ranije sudjelovala u ubojstvima palestinskih militanata i stručnjaka. Ista informacija plasirana je i nakon što je u Kuala Lumpuru, glavnom gradu Malezije ubijen još jedan stručnjak za dronove koji je surađivao s Hamasom.

Riječ je o Fadi al-Batshu koji je u Maleziju preselio prije sedam godina iz rodne Gaze. U njega su pred njegovim stanom pucala dvojica muškarac koji su se dovezli motorom. Izrael je do sada negirao mješanost svojih agenata u ubojstva, tvrdeći da su ona povezana s neriješenim računima između suprotstavljenih teroristički frakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo