mirovina, dopunsko osiguranje, hitna... / Ekskluzivna RTL anketa: više od 43 posto građana ne podržava Vladine reforme

Rezultati ankete koja je provedena na 1300 građana pokazuju kako većina njih ne podržava Vladin paket reformi

8.5.2016.
20:00
VOYO logo

U trenutku kada jedan potpredsjednik Vlade poziva na resetiranje odnosa, a drugi postavlja ultimatume, o čemu premijer tvrdi da ništa ne zna, Hrvatska je u 'statusu quo'. 

Građani su već rekli da sve manje vjeruju vladajućima, a nova anketa, koju je za RTL provela Promocija puls, otkriva podržavaju li reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NISU SE BAŠ PROSLAVILI /

RTL anketa o prvih 100 dana: donosimo vam sve rezultate ekskluzivnog istraživanja o radu Vlade!

Image
NISU SE BAŠ PROSLAVILI /

RTL anketa o prvih 100 dana: donosimo vam sve rezultate ekskluzivnog istraživanja o radu Vlade!

Rezultati ankete koja je provedena na 1300 građana pokazuju kako većina njih, čak 43,6 posto, ne podržava Vladine reforme. Vladin paket reformi podržava 34,6 posto građana, dok njih 15,3 posto odgovara 'ni da ni ne', a 6,5 posto ih ne zna.

Najavljenu Vladinu reformu koja predviđa odlazak u mirovinu sa 67 godina ne podržava čak 88,8 posto građana. Tek 7,1 posto njih odobrava ovu reformu, dok ih 4,1 posto nema mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče druge nepopularne Vladine odluke o povećanju cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja, nju ne podržava 78,6 posto građana. Ministar zdravlja Dario Nakić kod ove reforme ima podršku 16,9 posto građana, a 4,6 posto ih nema stajalište o ovoj reformi.

Reforma Hitne pomoći je također jedna od reformi kojoj se građani velikom većinom protive. Njih čak 63,7 posto ne odobrava plaćanje pregleda 150 kuna, ukoliko liječnici procijene da nije bila riječ o hitnom slučaju. Ovu reformu podržava 30,9 posto građana, a 5,5 posto ih o njoj nema mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od Vladinih reformi koja je dobila relativno prolaznu ocjenu kod hrvatskih građana je uvođenje poreza na nekretnine. Iako i ovdje većina građana, njih 44,8 posto ne podržava ovu reformu, u odnosu na prethodne, puno je više onih koji je podržavaju, njih čak 40 posto.

Jedina reforma u RTL anketi koju više građana podržava, nego ne podržava, je ona ona u ukidanju, odnosno spajanju agencija. Za ovu Vladinu reformu je 56,6 posto građana. Njih 18,2 posto je ne podržava, a 25,3 posto ih o ovoj reformi nema mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo