napetosti uoči dana odluke /

Dva mjeseca prije lokalnih izbora krenula prljava kampanja: MOST je prvi na udaru!

Internetom kruži spot u kojem se izravno napada njihov čelnik Božo Petrov. Iz HDZ-a poručuju da s tim nemaju veze, a već sada je očito da napetosti uoči izora rastu u svim strankama

17.3.2017.
18:44
VOYO logo

Prljava kampanja očito je krenula. Ne zna se tko je autor spota u kojem se MOST napada u svojoj utvrdi, Metkoviću i to zbog obećanja iz 2013. Politički tajnik MOST-a i kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana zbog toga je u Saboru tražio stanku.

"Radi se o možda jednom od najvećih medijskih manipulacija ikad viđenih u Hrvatskoj", rekao je Nikola Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je autor spota, kao ni tko je naručitelj - zasada se ne zna, a iz lokalnog HDZ-a poručuju da s tim nemaju nikakve veze.

"O tome nemam informacije, vidio sam to u medijima dana. Ako organizacije, različite stranke, liste, pojedinci nešto rade na lokalnoj razini, ne samo iz HDZ- nego i iz drugih stranaka to su njihove pojedinačne inicijative", poručuje glavni tajnik HDZ-a GordanJandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiće lokalne razine mi praktički sa lokalnim HDZ-om i županijskim HDZ-om nemamo gotovo nikakve odnose, prema tome odnosi se ne mogu ni popraviti ni pogoršati", tvrdi Grmoja.

Plan HDZ-a je pozitivna kampanja, koja je već krenula i u Saboru.

Svi kandidati su dogovoreni, a iako je nakon duge potrage odlučeno da u bitku za Zagreb ide Drago Prgomet, dio biračkog tijela uzet će mu nezavisna Bruna Esih, koja će kandidaturu objaviti idućeg tjedna.

Esih je upravo preko liste HDZ-a osvojila mandat u Saboru na prošlim izborima, a nije tajna da ima potporu desnije struje unutar HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bruna Esih kao i svaki građanin Republike Hrvatske, saborski zastupnik, nezavisni ima pravo na svoju odluku. Hoće li to izazvati određene promjene na nacionalnoj razini kad govorimo o stranci, o tome će odlučiti Predsjedništvo stranke, ali mi smo konkurenti, politički suparnici na izborima za gradsku Skupštinu", jasno kaže Prgomet.

No dok se u Zagrebu stvara gužva, još jedino SDP još nema svog kandidata, a podrška HNS-ovoj Anki Mrak Taritaš na klimavim je nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o tome da svaka stranka treba ostvariti bar dio svojih interesa, ako ostvaruje samo jedan partner, kao što to često kolege iz HNS-a predmnijevaju reći onda to nije dobar temelj za strateški dogovor", kaže potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

"To je jedan brak koji treba biti dogovoren, trebamo znati sve elemente i onda jedino tako možemo zajedno raditi", pomirljivo kaže Mrak Taritaš.

Konačna odluka očekuje se ovoga vikenda.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo