OSJEČANI ZBRAJAJU GOLEMU ŠTETU NAKON DVA DANA UŽASA: / 'Nikad nije bilo ovako'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/

Čak ni najstariji Osječani ne pamte da je grad na Dravi dva dana zaredom pogodilo strašno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, ledom i kišom - jedno u nedjelju a drugo u ponedjeljak.

28.6.2016.
10:00
Davor Javorovic/PIXSELL/
VOYO logo

U nevremenu koje je u ponedjeljak popodne pogodilo Osijek uništen je dio bolnice. Olujni vjetar je doslovno iščupao prozore s Ginekologije i odnio limeni krov s Pedijatrije KBC-a. Osoblje je brzo reagiralo i sklonilo male pacijente na sigurno, tako da nitko nije ozlijeđen, piše Glas Slavonje.

Image
OLUJNO NEVRIJEME U OSIJEKU: /

'Bolnica je doživjela katastrofu, voda se slijevala u sobe pacijenata'

Image
OLUJNO NEVRIJEME U OSIJEKU: /

'Bolnica je doživjela katastrofu, voda se slijevala u sobe pacijenata'

"Vjetar je iščupao prozore s tzv. mosta prema Ginekologiji i odnio krov iznad Pedijatrije. Sve je poplavljeno i puno vode", potvrdio je dr. Vlatko Kopić, v.d. zamjenika KBC-a Osijek, te dodao: "U samo nekoliko minuta na odjelu je napadalo desetak centimetara vode!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Davor Javorović/PIXSELL

Uništen novi inventar

Inače, četvrti kat Pedijatrije nedavno je potpuno obnovljen i sada je sav novi inventar uništen, od igraonice do računala. Sestre su spašavale pacijente, skupljale vodu i, zajedno s ravnateljem, pokušavale spasiti što se spasiti da.

Istočni dio Osijeka u ponedjeljak popodne ostao je bez struje, a u prekidu je bio i tramvajski promet zbog kidanja električnih vodova. No, djelatnici GPP-a reagirali su brzo, pa su umjesto tramvaja prometovali autobusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Voda do pola metra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan ranije, u nedjelju, u samo 20-ak minuta sedam se kuća u Banovoj ulici u osječkom Donjem gradu našlo pod vodom čak do visine "cokla"! Jak je vjetar rušio stabla, konkretno na uglu Umaške i Kaštelanske ulice, ali i na nekoliko drugih lokacija, dok jedna osječka obitelj u Hadrijanovoj ulici, koja se tijekom nevremena našla u automobilu, iz njega nije mogla izići od vode, pa su joj morali priskočiti u pomoć vatrogasci.

Kolika je bila količina vode u kratkom vremenu pokazuje i podatak da je Javna profesionalna vatrogasna postrojba u samo sat vremena zabilježila 44 poziva u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borisa Selimovića s broja 36a u Banovoj ulici novinari Glasa Slavonije zatekli kako sa sinom provjerava stanje automobila koji im je bio plivao u vodi. Kažu da to nije jedini potopljeni automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nervozni smo jer ovo što doživljavamo nije nimalo ugodno. Ovo je prvi put da je bilo ovako strašno, pa razmišljamo kako je možda to stanje vezano i uz građevinske radove na kolektoru.

Vatrogasci iz DVD-a Donji grad odmah su uključili nekoliko pumpi, a potom je došao i gradonačelnik Vrkić te predstavnici Vodovoda", - rekao je Selimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, osim u Banovoj, poplavljeni su i podrumi u nekoliko ulica na osječkom Jugu 2.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo