osam protupožarnih izviđanja / Dva Canadaira upućena na gašenje požara kod Makarske

Image

Na požarište kod Makarske preusmjeren je i jedan Airtractor AT-802 koji je bio angažiran u protupožarnom izviđanju na južnoj ruti izviđanja

1.8.2018.
14:04
VOYO logo

Zračne protupožarne snage s dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućene su u srijedu, 1. kolovoza 2018. oko 12,30 sati u akciju gašenja požara u mjestu Gradac kod Makarske u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestio je MORH.

Također, u isto vrijeme u protupožarnom izviđanju na južnoj ruti izviđanja nalazio se i jedan Airtractor AT-802 te je i on preusmjeren na ovo požarište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka II. faze PP sezone, od 1. lipnja do zaključno s 31. srpnja 2018., zračne snage PP NOS-a OS RH sudjelovale su u gašenju četrnaest požara i to u Zadarskoj županiji pet požara, Šibensko-kninskoj županiji osam požara i u Splitsko-dalmatinskoj županiji jedan požar.

Osim toga, izvršeno je i osam protupožarnih izviđanja PP zrakoplovima u županijama priobalja, šest na rutama JUG-2 te dva na ruti OLUJA 2018. Na navedenim zadaćama ostvareno je 453 leta, 55:25 sati naleta, izbačeno je ukupno 2.175 tona vode te utrošeno 31.829 litara goriva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo