Gori kod Knina / Dva airtractora sudjeluju u gašenju požara na Plješivici

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 29 požara

21.8.2019.
19:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dva airtractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u srijedu, u gašenje požara na Plješivici kod Knina u Šibensko-kninskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 29 požara (19 u Šibensko-kninskoj, četiri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj, po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz gašenje požara provedeno je i 35 protupožarnih izviđanja avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 240 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6700 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do terena.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 28 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo