konačna presuda / Dug iz 2009. popeo se na 10 milijuna kuna: SDP mora platiti kampanju Milana Bandića

U toj stranci dug prema Televiziji Sljeme nisu priznavali jer je račune za taj dug potpisala dužnosnica stranke koja za to nije bila ovlaštena

6.2.2018.
7:51
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić 22. siječnja primio je konačnu presudu prema kojoj ta stranka mora platiti čak 10 milijuna kuna za izbornu kampanju Milana Bandića iz 2009. godine, kada je on još bio član SDP-a, piše Jutarnji list u današnjem izdanju.

Radi se o 4,3 milijuna kuna troškova za kampanju zagrebačkog gradonačelnika, koje su sada nakon četiri godine s kamatama došle do iznosa od čak 10 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Milan Bandić se 2009. kandidirao za gradonačelnika Zagreba, a dug seže upravo iz te kampanje. Tada je Televizija Sljeme podmirivala neke SDP-ove račune, a Bandić je u to vrijeme još bio član SDP-a. Suvlasnik te televizije, ali i jedan od organizatora Bandićeve kampanje bio je Slobodan Ljubičić Kikaš, tako da je on od stranke imao velika potraživanja, no oni mu taj novac nisu nikad platili.

U toj stranci dug prema Televiziji Sljeme nisu priznavali jer je račune za taj dug potpisala dužnosnica stranke koja za to nije bila ovlaštena. U međuvremenu se promijenila garnitura u SDP-u, a pristaše Milana Bandića zamijenili su oni na čelu s Davorom Bernardićem. Jutarnji list je 2014. godine pisao da su sudski sporovi tada bili u nadležnosti središnjice stranke, a pisali su i da je Slobodan Ljubičić nekoliko godina prije toga službeno izašao iz SDP-a. Dug je sada, godinama, uz kamate narastao na čak deset milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo