stižu holivudske face / Dubrovnik uskoro postaje Nottingham: Leonardo DiCaprio dolazi snimati novi nastavak Robin Hooda

Od prosinca Dubrovnik postaje Nottingham. Leonardo DiCaprio kao producent odabrao je upravo Dubrovnik kao mjesto radnje novog Robin Hooda. Iz Hollywooda stiže više od tisuću članova filmske ekipe

11.10.2016.
22:46
VOYO logo

U Dubrovniku željno očekuju holivudske face a i njihove novčanike jer će to opet biti prilika za dobru zaradu. Dnevno će naime biti potrebno oko 200 statista. 

Ulogu u novom filmu Leonarda DiCaprija je poželio i gradonačelnik Andro Vlahušić, a na audiciji bi sigurno prošao kao Fratar Tuck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domom ga zovu kraljevi Westerosa, skrasili su se u njemu i Đedaji, a postat će skoro i engleski Nottingham

Sve što ima veze sa gosparom Jonom Snowom i Kalisi u suvenirnicama se odlično prodaje. Isto tako odlično idu i stvari vezane za Star Wars, no od iduće godine hit u suvenirnicama su muške tajice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajice stižu muškarcima, a Leonardo DiCaprio, Jamie Fox i onaj iz „50 nijansi sive“ ženama. Željno ih iščekuju i strane i domaće cure.

"Ako ih sretnemo samo ćemo buljiti u njih i čudno se smijati", kažu Nizozemke Zana i Michelle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisuću ljudi radit će na dubrovačkom setu. Nottinghamsku kulisu gradit će već u prosincu. No nije ovo prva veza Robina i Rikarda lavljeg srca sa Dubrovnikom. Legenda kaže - otok Lokrum kralju je spasio glavu.

Kad se vraćao iz Jeruzalema Rikard je upao u groznu oluju, zavjetovao se da će u luci koja ga spasi izgraditi crkvu, no stari i pametni Dubrovčani rekli su mu da izgradi crkvu u samom gradu. Rikard poslije križarskih ratova baš i nije imao novca, u skupljanju sredstava za crkvu pomogao mu je prema legendi Robin Hood.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu legendu gradonačelnik je nedavno podijelio sa redateljem filma Ottom Bathurstom, na što mu je Otto ponudio sudjelovanje u scenariju. Vlahušić je odbio, pa u zamjenu tražio ulogu u filmu.

Vrata od Pila bit će nottinghamska banka, a gradonačelnik je već zacrtao planirane troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa za početak 100 milijuna dolara za marketing, to je već dogovoreno, a uzet ćemo i više desetaka milijuna kuna kako za gradski tako i za državni proračun", kaže Vlahušić.

Po prvi puta procesija u veljači na festu svetog Vlaha prolazit će Notinghamom, no Vlaho se ljutiti neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je važno da ćemo Roobin Hooda zamoliti da sve prihode što imamo  namjenimo obnovi dubrovačke katedrale", rekao je gradonačelnik. 

Novčića će biti i za obnovu katedrale i za statiste kojih će na setu dnevno biti više od dvije stotine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveća produkcija trajat će ukupno oko četiri mjeseca, snimanje između tri i četiri tjedna, vodeći glumci od Jamieja Foxa, Eve Hansom i Tigera Egertona, produkcija na najvećoj svjetskoj razini i Game of Thrones i Star Wars će biti po produkciji znatno manji nego što je Robin Hood", dodao je gradonačelnik. 

Bit će Robin inspiracija i za nove turističke ture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad izađe u kinima i kad vidim što se sve događalo tu i kakve se priče mogu spojiti sa povijesti Dubrovnika i Robin Hoodom, sigurno ćemo imati ideja", tvrdi turistički vodič Filip. 

Leonardo, Jamie i ostala sherwoodska ekipa planiraju trilogiju. Muške tajice u Dubroniku zato neće biti moda tek za jednu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo