Dubrovački majstor RTL-u otkriva tajnu najukusnijeg bakalara. Bio na bijelo ili na crveno, nećete pogriješiti
Nekoć je bio hrana za težake, a danas je neizbježno jelo na blagdanskim stolovima. Iz sjevernih mora, na hrvatske stolove. Bakalar se sprema na razne načine, a mi smo zavirili u kuhinju jednog dubrovačkog restorana i doznali tajnu najukusnijeg bakalara.
Ta riba, govori nam glavni kuhar Željko Hladilo,
u vodi provede barem tri dana. "Kad je odležao svoje, znači u
našoj slatkoj vodi, ide na kuhanje, odvaja se od kosti i čisti se
koža".
"Bakalar na bijelo priprema se odmah čim je krumpir gotov, po mogućnosti domaći. Crveni ima nešto zahtjevniju pripremu", tvrdi Hladila pa objašnjava pripremu.
"Najprije se izdinsta luk, sa lukom ćemo staviti česna, to ćemo
sve doboro izdinstat, stavit pelatu malo pasirane rajčice začinit
to sve i stavit sa strane. A onda se slaže red
krumpira, red bakalara i red umaka, uz sve to temeljac od
bakalara", navodi.
403 Forbidden