Državni tajnik nije znao da treba građevinsku dozvolu

15.5.2010.
11:04
VOYO logo

Karlovačka građevinska inspekcija izdala je rješenje Gradskoj četvrti Turanj, kao investitoru, za rušenje Doma za mlade u Turanjskim Goljakima.

"Obilaskom gradilišta utvrdili smo da objekt nema građevinsku dozvolu, dakle riječ je o bespravnoj gradnji. Gradilište je zato zatvoreno i izdan je nalog za rušenje. Ono nije izvršno, slijedi upravni postupak u kojem se izvođač ima pravo žaliti ili pokrenuti postupak dobivanja dozvole. Rok je 15 dana", izjavila je za Večernji list građevinska inspektorica Vlatka Božić-Trivanović. Dodaje kako je državi ipak u interesu da se bespravna gradnja legalizira, no ističe kako ne može govoriti o tome kojim će smjerom izvođač krenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No na to pitanje odgovor je već dao predsjednik Gradske četvrti Turanj i državni tajnik u MORH-u Željko Goršić koji je kazao kako će se žaliti na rješenje inspekcije. Iako je ranije govorio kako u Gradskoj četvrti nisu znali da za drveni objekt treba tražiti građevinsku dozvolu, upoznat s tom činjenicom, sada su zahtjev podnijeli.

Dom za mlade trebao je biti završen i svečano otvoren 30. svibnja, kada se na Turnju, na Dan branitelja, održavaju igre. Ako do tada ne dobiju dozvole i legaliziraju objekt, otvorenje će odgoditi, piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201005140609006 arti-201004160356006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo