DRŽAVA JE OSIGURALA TRI MINIMALNE PLAĆE: /

'Načinu na koji je dosad financirana brodogradnja došao je kraj'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar gospodarstva tvrdi da su osigurana državna sredstva za tri minimalne plaće radnika Uljanika, ali kako će se ta sredstva koristiti ovisi o menadžmentu i samim radnicima

9.11.2018.
10:08
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Danas je ministar gospodarstva Darko Horvat, prije prve sjednice Nacionalnog inovacijskog vijeća, rekao da su osigurana državna sredstva za tri minimalne plaće radnika Uljanika. Međutim, kako će se ta sredstva koristiti ovisi o menadžmentu i samim radnicima, piše N1.

Horvat je rekao da on nije taj koji osigurava plaću za radnike Uljanika, no nadodao je da država ima metode po kojima su osigurane tri minimalne plaće za radnike Uljanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ULJANIKOVCI OPET PRIJETE: /

'Ako u sljedeća dva dana ne bude rješenja za plaće, nikome se neće svidjeti to što ćemo raditi'

Image
ULJANIKOVCI OPET PRIJETE: /

'Ako u sljedeća dva dana ne bude rješenja za plaće, nikome se neće svidjeti to što ćemo raditi'

Došao je kraj dosadašnjem načinu financiranja brodogradnje

"Hoće li se to koristiti ovisi o menadžmentu i samim radnicima Uljanika. Ali ovakvom načinu na koji je do sada financirana brodogradnja, takvom načinu došao je kraj i neki novi modeli drugačijeg ugovaranja brodova moraju se pojaviti početkom sljedeće godine", rekao je Horvat.

Jučer je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac rekao da je plaća za rujan počela sjedati na račune nekih, ali ne i svih Uljanikovih radnika. Uplatom nekih vjerovnika plaću je, navodno, po automatizmu dobilo samo tridesetak radnika koji su prvi uneseni u evidenciju Fine. Štrajk na radnim mjestima traje do pune isplate plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalac bi trebao biti uplaćen početkom idućeg tjedna

Minimalac od oko 2700 kuna, ranicima bi trebao biti uplaćen početkom idućeg tjedna, a osigurati bi ga trebala Agencija za osiguranje radničkih tražbina, koja, osim u slučaju stečaja, može osigurati tri minimalne plaće radnicima u slučaju blokade računa poslodavca.

Uz minimalac, radnici Uljanika bi tijekom idućeg tjedna trebali dobiti i ukupni iznos bruto plaće. Na sastanku s brodovlasnicima čiji se brodovi grade u Uljaniku pokazalo se da su oni izrazili spremnost "uplatiti avanse kako bi se radnicima osigurala puna plaća za rujan", piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo